سلام دوستان؛
همان طور که می دانید هر نرم افزاری که می خواهید بر روی وب سرور خود اجرا کنید دارای پارامترهای خاصی است که باید رعایت شوند. به عنوان مثال، وردپرس به حداقل نسخه پی اچ پی 5.2.4 نیاز دارد. وابسته به پیکربندی های اعمال شده روی سرور، برخی از تنظیمات PHP قابلیت تغییر دارد و می توان آن را بنا بر نیاز خود شخصی سازی تر کرد و بعضی قابلیت ها را نمی توان تغییر داد. به صورت کلی می توان تمامی تنظیمات و پیکربندی های مرتبط با php هاست یا سرور را به صورت یک جا از طریق یک فایل به نام phpinfo مشاهده کرد. در این آموزش قصد داریم به نحوه ایجاد فایل phpinfo و بررسی اطلاعات پی اچ پی حساب میزبانی با استفاده از ابزارهای ارائه شده در سی پنل بپردازیم.
از هر دو روش امکانات سی پنل و ایجاد فایل phpinfo قادر خواهید بود که کدام ماژول های فعال و عملکرد آن ها را به طور کامل بررسی کنید. این کار برای مواقعی که به دنبال محدودیت حساب های میزبانی خود مانند max_execution_time ، memory_limit ، post_max_size بسیار مفید است که به راحتی می توانید ویژگی ها را مشاده کرده و سریعا تغییرشان دهید.
ایجاد فایل phpinfo جهت مشاهده و تغییر پیکربندی ها
قبل از شروع ایجاد فایل phpinfo به موارد زیر نیاز دارید:
- دسترسی به پنل مدیریت میزبانی یا حساب FTP
روش اول: بررسی اطلاعات PHP از طریق پانل میزبانی هاست
در کنترل پنل، اطلاعات PHP حساب کاربری را می توان به راحتی با استفاده از بخش PHP Info بررسی کرد. این روش بسیار ساده و راحت است زیرا نیازی به ایجاد هیچ فایل اضافی درهاست خود ندارید. برای مشاهده جزئیات مرتبط با پیکربندی های PHP هاست خود در محیط سی پنل به بخش Advanced رجوع کرده و روی PHP Info کلیک کنید.
پس از مراجعه به این بخش، صفحه ای نمایش داده می شود که در آن تمام اطلاعات مربوط به نسخه PHP فعلی، ماژول ها و مقادیر ارائه شده است. برای دیدن تنظیمات بیشتر می توانید گزینه مورد نظرتان را سرچ کنید. در صورت تمایل به پیدا کردن اطلاعات مربوط به یک ماژول یا عملکرد خاص، می توانید از کلیدهای CTRL + F کمک گرفته و ماژول را جستجو کنید.
به این صورت کاملا ساده می توانید تنظیماتمربوط به php هاست یا سرور خود را مشاهده کنید.
روش دوم: بررسی اطلاعات PHP با ایجاد فایل phpinfo
در صورتی که پلتفرم میزبانی شما (کنترل پنل) از ویژگی های ذکرشده در روش قبلی برخوردار نیست، نگران نباشید خیلی ساده می توانید به این اطلاعات دسترسی پیدا کنید. ممکن است. خیلی ساده می توانید یک فایل phpinfo.php ایجاد کنید و تمامی پیگربندی های مرتبط با نسخه PHP هاست خود را مشاهده کنید. این فایل از طریق مرورگر قابل دسترسی خواهد بود.
مرحله 2.1: ایجاد فایل phpinfo
چند راه برای ایجاد فایل phpinfo وجود دارد. یکی از ساده ترین روش ها کمک گرفتن از File Manager سی پنل و ساخت فایل phpinfo است. با این کار می توانید همان نتیجه را با ایجاد فایل مربوطه به دست آورید. حتی می توان فایل را روی سیستم خود ایجاد کرد و سپس از طریق یک سرویس دهنده FTP به سرور ارسال کنید. برای این منظور به سی پنل خود مراجعه کرده و به بخش filemanager بروید. برای ایجاد یک فایل جدید، روی دکمه ی file کلیک کنید.
در فیلد اول نام فایل phpinfo.php را وارد کنید. در قسمت دوم می توانید پوشه ای را که می خواهید فایل خود را در آن ذخیره کنید تعیین کنید. بهتر است این فایل را در مسیر / public_html ذخیره کنید به این ترتیب فایل در دایرکتوری وب سایت ریشه ایجاد خواهد شد و خیلی راحت می توانید آن را از طرق وارد کردن آدرس سایت و نام فایل مشاهده کنید. پس از اتمام کار، روی دکمه Create a new file کلیک کنید.
مرحله 2.2: ویرایش فایل phpinfo
در این مرحله شما یک فایل خالی با نام phpinfo.php در پوشه public_html داشته باشید . حالا آن را انتخاب کنید و ؤوی دکمه edit کلیک کنید بتوانید محتاوی فایل را ویرایش کنید.
حالا کد زیر را کپی کنید و آن را در ویرایشگر متن قرار دهید. این محتوا موجب می شود در مراحل بعدی بتوانید جزئیات مربوط به php هاست خود را مشاهده کنید.
<?php phpinfo(); ?>
پس از پایان کار، روی دکمه Save Changes که در بالای صفحه قرار دارد، کلیک کنید.
با انجام مراحل فوق ایجاد فایل phpinfo با موفقیت انجام خواهد شد. همان طور که قبلا ذکر شد، همان نتیجه را می توان با استفاده از سرویس دهنده FTP به دست آورد. برای این منظور مراحل زیر را دنبال کنید:
- از یک ویرایشگر متن دلخواه مانند نوت پد استفاده کنید و یک فایل با نام phpinfo.php در رایانه خود ایجاد کنید.
- فایل را ویرایش کنید و کد زیر را در آن وارد کنید:
<?php phpinfo(); ?>
- فایل را با استفاده از یک سرویس گیرنده FTP در دایرکتوری public_html هاست خود بارگذاری کنید.
مرحله 2.3: چک کردن اطلاعات PHP در مرورگر
فایل پی اچ پی شما باید در دایرکتوری public_html قرار گیرد و به نام phpinfo.php ذخیره شده باشد. برای دسترسی به این فایل باید عبارت /phpinfo.php را در انتهای نام دامنه خود در نوار آدرس مرورگر اضافه کنید تا بتوانید جزئیات مربوطه را ببینید. به عنوان مثال: http: //yourdomain/phpinfo.php
بعد از وارد کردن آدر فایل در مرورگر، صفحه ای مطابق با تصویر زیر خواهید دید:
در این صفحه می توانید تمام تنظیمات مرنبط با PHP را مشاهده کنید. در صورت تمایل به پیدا کردن یک مقدار یا تنظیمات خاص، از کلیدهای CTRL + F کمک بگیرد و پیکربندی مربوطه را جستجو کنید. در این صفحه می توانید مقادیر دلخواه خود را نیز تغییر دهید.
جمع بندی نهایی
در انتهای این آموزش نحوه ایجاد فایل phpinfo را آموختید و اکنون می توانید تنظیمات محیط PHP هاست یا سرور خود را بررسی کنید. دسترسی و مشاهده این اطلاعات در اغلب موارد بسیار مفید است. اگر بخواهید پیکربندی میزبانی خود را بررسی کنید یا یک نرم افزاری را اجرا کنید که به برخی از ماژول های خاص پی اچ پی نیاز دارد، با این روش سریعا می توان ماژوال های دلخواه را فعال کنید.
موفق باشید. 🙂