سلام دوستان؛
گاهی اوقات ممکن است مشکلاتی را در ارتباط با وب سایت خود تجربه کنید. مواردی مانند صفحه سفید مرگ، ارور 500 یا خطای داخلی، ارور 403 و… که برخی از این ها نشانه خاصی ندارند و متوجه نخواهید شد چه عللی باعث بروز آن ها شده است. این آموزش به بررسی فایل ارور لاگ سایت برای مشاهده علل خطاها و روش رفع آن ها خواهیم پرداخت.
این روش یعنی بررسی فایل ارور لاگ سایت برای هر دو دسته افراد مبتدی و توسعه دهندگان مفید است، زیرا خطوط خاصی از کدهای سایت شما را نمایش می کند که باید برای حل ارورهای سایت بررسی شوند. این روش موجب می شود بدانید سر منشا خطا چیست و از چه طریقی رفع می شود حتی این امکان را دارید که سرنخ های ارور را در موتورهای جستجو مثل گوگل سرچ کنید و راه حلی برای رفع آن بیابید.
بررسی فایل ارور لاگ سایت
قبل از شروع بررسی ارور لاگ سایت و خطایابی به موارد زیر نیاز دارید:
- دسترسی به کنترل پنل میزبانی
مرحله 1: فعال سازی سیستم گزارش دهی خطا
اول از همه، شما باید چک کنید که آیا سیستم گزارش دهید خطاهای سایت در حساب کاربری شما فعال هست یا خیر. برای بررسی این مورد می توانید اطلاعات PHP سایتتان را چک کنید. سریع ترین روش این است که از طریق فایل PHPINFO اقدام کنید. که در آموزش های قبلی نحوه ساخت آن را توضیح دادیم.
- نحوه ایجاد فایل phpinfo و بررسی اطلاعات PHP سایت
بعد از باز کردن این فایل، کلیدهای CTRL + F را فشار داده و عبارت log_errors
را جستجو کنید.
اگر مقدار log_errors
روی Off تنظیم شده باشد، چند راه برای تنظیم و فعال سازی آن بر اساس پلت فرم میزبانی شما وجود دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت. بعد از فعال سازی سیستم گزارش گیری، این امکان وجود دارد که ارورهای سایت خود را پیگیری و سریع تر رفع کنید.
فعال سازی log_error با استفاده از .htaccess
یک راه آسان و قابل اعتماد برای مدیریت و پیکربندی php وجود دارد. با استفاده از فایل .htaccess . می توان برخی پیکربندی ها را به سادگی مدیریت کرد. دقت داشته باشید که htaccess یکی از فایل های مخفی درون هاست شما است. برای مشاهده این فایل بخش نمایش فایل های پنهان را در حال فعال قرار دهید سپس فایل نامبرده را یافته و قطعه کد زیر را برای فعال سازی حالت گزارش دهی خطاها به آن اضافه کنید:
php_flag log_errors on
بعد از فعال سازی امکان گزارش گیری از خطاهای سایت، باید محلی را انتخاب کرد که این گزارشات در آن ثبت شوند. همیشه یک فایل تحت عنوان لاگ برای ذخیره گزارشات خطا در نظر گرفته می شود از همین رو یک فایل با نام error_log.txt در پوشه public_html ایجاد می کنیم. در این مرحله باید قطعه کد زیر را به .htaccess اضافه کنید تا گزارش گیری در فایل ارور لاگ انجام شود:
php_value error_log /home/FTP_username/public_html/error_log.txt
نکته: فراموش نکنید که تغییرات خود را ذخیره کنید. پس از آن، اطلاعات PHP خود را مجددا از طریق فایل PHPINFO بررسی کنید حالا مقدار log_errors
باید بر روی On قرار گرفته باشد. با این روش، خطاهای وب سایت در فایلی به نام error_log.txt واقع در دایرکتوری public_html ثبت می شوند.
فعال سازی log_error از طریق cPanel
اگر از cPanel به عنوان کنترل پنل استفاده می کنید، به cPanel خود بروید و بر روی گزینه Select PHP Version کلیک کنید .
سپس در صفحه باز شده روی لینک Switch to PHP Options کلیک کنید.
اگر گزینه log_errors روی حالت OFF تنظیم شده باشد می توانید آن را تغییر داده و در حالت فعال قرار دهید. فراموش نکنید که تغییرات را با کلیک روی دکمه Set as current ذخیره کنید.
نکته: ممکن است تنظیمات cPanel شما بسته به نسخه کنترل پنل، تم یا نوع میزبانی کمی متفاوت باشد. در صورتی که قادر به یافتن بخش نمی توانید بخش Select PHP Version نبودید می توانید از ارائه دهنده خدمات میزبانی خود در ارتباط با این پیکربندی ها کمک بگیرید.
مرحله 2: مشاهده فایل ارور لاگ سایت
از حالا به بعد، هنگامی که یک خطا در وب سایت شما رخ دهد یک گزارش خطا نیز ایجاد می شود. برای تست و بررسی می توانید بخشی از کدهای خود را با اضافه کردن یک نماد دستکاری کنید و سپس از طریق File Manager فایل گزارش خطاها را بررسی کنید و چک کنید آیا خط جدیدی اضافه شده؟ این خط جدید اطلاعات در مورد خطای سایت شما نمایش می دهد. یادتان باشد که کدی که به عنوان تست دستکاری کردید را به حالت اولیه بازگردانید. 🙂
در کنترل پنل هایی چون cPanel، فایل گزارش خطاها در دایرکتوری public_html شما قرار دارد و به طور پیش فرض با نام error_log ذخیره می شود. برای مشاهده این فایل می توانید از طریق File Manager اقدام کنید.
این فایل در دایرکتوری public_html قرار دارد.
مرحله 3: بررسی گزاراشات خطا
دستورالعمل هایی برای درک بهتر برخی خطاها وجود دارد. در زیر چند نمونه از خطاهای رایج را مشاهده می کنید:
Parse error: syntax error, unexpected T_PUBLIC in /home/username/public_html/cms/components/com_content/models/article.php on line 70
خطای سینتکس ارور به معنای اشکال در قواعد نوشتاری می باشد. در چنین مواقعی باید فایل ذکر شده را بررسی کنید. لطفا توجه داشته باشید که شماره خط نیز ارائه می شود و باید دقیقا در همان خط به دنبال برطرف کردن مشکلات مرتبط با قواعد نوشتاری باشید.
PHP Fatal error: Call to undefined function get_header() in /var/www/username/public/blog/wp-content/themes/theme/index.php on line 1
این اعلان به شما هشدار می دهد که صفحه index.php در حال تلاش برای فراخوانی تابعی است که ظاهرا وجود ندارد.در چنین مواقعی باید بررسی کنید که آیا نام تابع درست است یا خیر؟
Fatal error: Maximum execution time of 30 seconds exceeded in /home/username/domains/domain.com/public_html/wp-includes/class-phpmailer.php on line 737
در هنگام مواجه با این خطا باید به آدرس ذکر شده مراجعه کرده و محدودیت زمانی آن را رفع کنید.
برخی افراد می گویند بهترین روش برای رفع مشکلات، جستجوی خطا در موتور جستجوی گوگل است اما باید به این نکته توجه داشته باشید که باید سرنخی از منشا خطا بیابید به عنوان مثال درج یک کاراکتر اضافه در میان کدهای موجب بروز خطای سینتکس خواهد شد در منابع یا موتورهای جستجو تنها طریقه رفع این ارور را می یابید اما اینکه این خطا دقیقا در چه جایی رخ داده را تنها می توانید از طریق فایل ارور لاگ متوجه شوید.
جمع بندی نهایی
بعد از مطالعه این آموزش دقیقا می دانید که چگونه امکان گزارش گیری انواع خطاها را برای حساب کاربری خود فعال کنید. فایل ارور لاگ سایت خود را بررسی و خطاهای رخ داده را رفع کنید. نمایش پیام های خطا در این فایل به شما این امکان را می دهند تا اطلاعات بیشتری در مورد علل بروز خطا و نحوه رفع آن ها به دست آورید.
موفق باشید. 🙂