تاکنون از خود پرسیدهاید که WHM چیست ؟ واژه WHM مخفف عبارت Web Host Manager و به معنای مدیریت میزبانی وب است. WHM یک برنامه قدرتمند است که اجازه دسترسی مدیران ارشد و میانی به هاستینگ و مدیریت آن را صادر می کند. در جلسه قبلی انواع سطوح cPanel را معرفی کردیم و ذکر کردیم سه نوع سطح دسترسی به هاستینگ وجود دارد که عبارت اند از:
- دسترسی کاربران نهایی (user)
- دسترسی نماینده ها (reseller)
- دسترسی مدیران کل (root)
WHM چیست ؟ چه کسانی به آن دسترسی دارند؟
نمایندگان: نمایندگی که به فروش هاستینگ و مدیریت کاربران مشغول هستند در سطح میانی قرار می گیرند و دسترسی های سطح وسط را دارند این افراد از پنل فروش WHM استفاده می کنند.
مدیران ارشد: مدیران کل در سطح بالاتری قرار دارند و دارای دسترسی بیشتری هستند. آن ها می توانند بر سرور، نمایندگان و کاربران نهایی نظارت کنند. مدیران سرور اختصاصی و VPS به root WHM که به صورت اختصار rWHM نامیده می شود، دسترسی دارند. شایان ذکر است نمایندگان فروش نمی توانند rWHM داشته باشند.
مزایای استفاده از whm چیست؟
آیا می دانید مزایای whm چیست ؟ این پنل دارای انعطاف پذیری بالا، سهولت استفاده، کارایی، امکان ساده سازی امور و… است به همین دلیل میان مدیران هاستینگ محبوب شده است.
مهم ترین دلایل محبوبیت این پنل به شرح زیر است:
- امنیت: اگر یکی از سایت های شما هک شده یا مورد حمله قرار گیرد، احتمال اینکه هکر بتواند به سایت های دیگر شما دسترسی پیدا کند، به طرز چشمگیری کاهش می یابد که این امر امنیت شما را افزایش می دهد.
- حریم خصوصی: حساب ها cPanel کاربران که به یک حساب WHM متصل شده اند، هیچ راهی برای دسترسی به WHM ندارند. این مورد باعث حفظ حریم خصوصی شما می شود.
- هزینه: استفاده از WHM موجب صرفه جویی در وقت، استرس و هزینه می شود.
- مدیریت ساده تر: مدیریت تعداد زیادی دامنه در یک cPanel می تواند خسته کننده باشد، مخصوصا اگر فایل ها به طور مرتب به روزرسانی شوند.
whm چه امکاناتی دارد؟
تا اینجا متوجه شدید که WHM چیست اکنون باید بدانید که مهم ترین امکانات WHM چیست باید ذکر کنیم که WHM مجموعه ای از ابزارها برای انجام امور زیر را در اختیار شما قرار می دهد:
- ایجاد، حذف و تعلیق(suspend) حساب های cPanel.
- نظارت و مدیریت سایت ها و رمزهای عبور.
- بررسی اطلاعات سرور و وضعیت آن.
- داشتن صفحه پیش فرض هنگام ایجاد یک حساب جدید.
- و…
تفاوت WHM و cPanel چیست؟
- WHM پنل مدیران میزبانی وب است و اجازه می دهد ارائه دهنده میزبانی حساب های مشتریان خود را مدیریت کنند.
- cPanel پنل مدیریت سایت است که کاربران نهایی و صاحبان وب سایت ها حساب شخصی خاص خود را دارند و می توانند تنظیمات مرتبط با سایت خود را کنترل کنند.
در واقع cPanel مخصوص کاربران نهایی و WHM مخصوص مدیران میانی و ارشد برای فروش هاستینگ است. 🙂