-
پشتبانی ثبت تیکت و سوالات پیش از خرید
-
پشتیبانی تلفنی 021-91300210
-
پشتیبانی فوری 0313740
منظور از downtime چیست؟ چرا سرویسها از دسترس خارج میشوند؟
در جلسه قبلی به فاکتور زمان دسترسی به سرویس اشاره کردیم که یکی از موارد بسیار مهم در تشخیص بهترین ارائه دهنده هاستینگ است. عبارت هایی مانند uptime و downtime مشخص میکنند که یک سرویس به چه میزانی در دسترس است. اما منظور از downtime چیست ؟
هنگامی که یک وب سایت یا سرویس وب به صورت آنلاین در دسترس نیست یا به اندازه کافی کارآیی نداشته باشد و کاربران نتوانند فعالیت های خود را انجام دهند. به این شرایط و زمان عدم دسترسی اصطلاحا downtime گفته می شود.
برای آشنایی بیشتر با موضوع uptime، آموزش uptime چیست را مطالعه کنید.
downtime چیست ؟
اگر چه بیشتر وب سایت ها و سرویس های وب برای کاهش و به حداقل رساندن خرابی ها و کاهش downtime تلاش می کنند، اما downtime اجتناب ناپذیر است. حتی غول هایی مانند گوگل و فیس بوک گاهی اوقات downtime را تجربه می کنند. امروزه تکنولوژی بهبود یافته و ارائه دهندگان دارای سیستم هایی برای کمک به رفع مشکلات و به حداقل رساندن ساعات خاموشی و downtime هستند اما گاهی اوقات شرایط پیش بینی نشده باعث خرابی می شوند.
داونتایم چه عواقبی در پی دارد؟
Downtime یک اصطلاح ذهنی و دقیقا نقطه عکس uptime است. در گذشته زمانی که مشکلات رخ می داد و سایت غیر قابل دسترس بود کاربران ساعت ها منتظر رفع مشکلات بودند اما امروزه یک لحظه قطعی هم ممکن است زیانبار باشد. به عنوان مثال:
- اگر کاربر نتواند فعالیت خود را تکمیل کند، از چشم صاحب وب سایت می بیند.
- در فروشگاه های آنلاین قطعی موجب از دست رفتن مشتری و کاهش نرخ تبدیلات خواهد شد.
- بازدیدکنندگان از قطعی پی در پی خسته می شوند. میزان بازدید کاهش می یابد.
- عملکرد وب سایت ضعیف خواهد شد.
- و…
علت عدم دسترسی یا downtime چیست ؟
اینکه دلایل downtime چیست یک چالش است! چون عوامل متعددی می توانند موجب عدم دسترسی سرویس شوند. از جمله:
1- خطای انسانی
گاهی اوقات ممکن است علت بروز مشکل یک خطای انسانی باشد. خطایی که از سوی یک شخص یا تیم سر زده می تواند کل سرویس را از دسترس خارج سازد.
2- خرابی تجهیزات
می دانید یکی از شایعترین دلالیل وقوع downtime چیست ؟ خرابی تجهیزات! گاهی اوقات تجهیزات خراب موجب می شوند سرویس ها از دسترس خارج شوند. تعمیر و نگهداری سخت افزارها تنها راه به حداقل رساندن داون تایم به علت مشکلات سخت افزاری است. در سال 2010 آمازون، غول تجارت الکترونیک دچار قطعی برق شد که بخش عظیمی در اروپا تحت تأثیر قرار گرفت. با وجود اینکه برخی دلیل را نفوذ و هک می دانستند اما آمازون تاکید کرد که عدم دسترسی ناشی از خرابی سخت افزارهای دیتاسنتر بوده است.
3- حملات خرابکارانه
هکرها راه های جدید و هوشمندانه ای برای نفوذ و مزاحمت در کسب و کارها کشف می کنند. یکی از روش های رایج Distributed Denial-of-Service یا حملات DDoS است. حملات با هدف خرابکارانه و تخریب سرور انجام می شوند. درخواست ها به صورت همزمان و بارها از چندین مکان ارسال می شوند و باعث ایجاد بار اضافه در سرورهای هدف می شوند. حملات دیگری نیز وجود دارند که از سوی افراد ناشناس و با هدف تخریب انجام می شوند که گاها سررو دوام نیاورده و غیر قابل دسترسی شده و downtime به وجود می آید.
جمع بندی نهایی
اکنون می دانید downtime چیست و به صورت منطقی اجتناب ناپذیر است، اما سیستم های پشتیبانی با راه حل های درست و نظارت می توانند آن را به صفر نزدیک کنند. شرکت ها با مانیتورینگ و نظارت دقیق باید میزان downtime را به حداقل برسانند تا در دنیای رقابتی هاستینگ پیروز شوند.