زمانی که سروری در اختیار شما قرار میگیرد به روشهای مختلف می توانید آن را مدیریت کنید. یکی از پنل هایی که به منظور مدیریت همه جانبه سرور موجود است، VIRTUALIZOR می باشد. مدیریت سرور در VIRTUALIZOR به سادگی امکان پذیر و قادر خواهید بود یک یا چند سرور را کنترل و بر تنظیمات آن نظارت کنید.
مدیریت سرور در VIRTUALIZOR
هنگامی که سرویسی تهیه می کنید ایمیلی حاوی کلیه اطلاعات لازم مانند آیپی آدرس سرور، نام کاربری، رمز عبور و… را دریافت می کنید. به کمک این اطلاعات می توانید به سرور و پنل های مدیریتی متصل شوید. از جمله:
- نصب و دسترسی به WHM (برای نمایندگان، مدیران میانی و ارشد)
- نصب و دسترسی به سی پنل (برای کاربران)
- نصب و دسترسی به دایرکت ادمین
- دسترسی به VIRTUALIZOR (به منظور مدیریت همه جانبه سرور)
نکته: برای دسترسی به هر بخش می توانید لینک آموزش آن را دنبال کنید. در این آموزش قصد داریم به مقوله مدیریت سرور در VIRTUALIZOR و بررسی بخش های مختلف آن بپردازیم.
نحوه دسترسی به VIRTUALIZOR
همان طور که گفتیم بعد از تهیه پلن از وب سایت وب داده، ایمیلی حاوی اطلاعات آیپی سرور، رمز عبور، نام کاربری و … در اختیار شما قرار می گیرد. مطابق تصویر زیر:
برای دسترسی به پنل مدیریت سرور در VIRTUALIZOR آدرس آیپی پنل مدیریت سرور که در اختیارتان قرار گرفته را در مرورگر خود باز کنید. پورت 4082: برای دسترسی به VIRTUALIZOR است. در صفحه باز شده نام کاربری و رمز عبوری که از طریق ایمیل در اختیار شما قرار گرفته را وارد کنید.
نحوه کار با VIRTUALIZOR و مدیریت سرور
پس از ورود، با صفحه ای مطابق تصویر زیر روبه رو می شوید. در ستون سمت چپ می توانید اطلاعات vps ها، نام کاربری، گزارشات و… را مشاهده کنید همچنین قادر به اعمال تنظیمات کلی پنل VIRTUALIZOR مانند تغییر رمز عبور، قالب، زبان، ساعت و… خواهید بود.
برای شروع کار و مدیریت سرور در VIRTUALIZOR از قسمت list vps می توانید سرویس های قابل دسترسی و خریداری شده خود را مشاهده کنید. در نگاه اول نوع سیستم عامل نصب شده روی سرور، وضعیت، آیپی و… مشخص است. برای تغییر و مدیریت هر کدام تنها کافی است روی علامت فلش (manage) مقابل آن کلیک کنید. با صفحه ای مطابق تصویر زیر مواجه می شوید. در ادامه به بررسی کامل هر بخش خواهیم پرداخت.
حالت فعال یا غیر فعال سرور مجازی
همیشه هنگام کار و مدیریت سرور در VIRTUALIZOR به وضعیت خاموشی سرور دقت کنید. کادر سبز رنگ online نشان می دهد سرور در حال کار است. در صورت خاموشی، این گزینه به offline تغییر می یابد. در این کادر اطلاعات کلی مانند آدرس آیپی و نام هاست نیز قابل مشاهده است. برای تغییر وضعیت می توانید از قسمت power options کمک بگیرید.
power options
در این بخش امکان ری استارت سرور، خاموشی، توقف و شروع مجدد را خواهید داشتید.
سیستم عاملسرور مجازی
در کادر بالا سمت چپ نوع سیستم عامل نصب شده روی این سرور و نسخه آن قابل مشاهده است. برای تغییر سیستم عامل تنها کافی است در قسمت VPS Management روی گزینه OS Reinstall کلیک کنید.
آموزش نصب سیستم عامل روی سرور مجازی با VIRTUALIZOR
Server Stats
Bandwidth Statistics
بخش VPS Management و مدیریت سرور در VIRTUALIZOR
در این قسمت امکانات متعددی برای مدیریت سرور در VIRTUALIZOR خواهید داشت. به راحتی می توانید تمام جوانب سرور را کنترل و تنظیم کنید. امکاناتی که ازین بخش قابل دسترسی هستند از سمت چپ عبارت اند از:
- Hostname: مشاهده و تغییر نام هاست.
- Change Password: امکان تغییر رمز عبور (دقت کنید این رمز عبور هنگام اتصال به SSH کاربرد دارد.)
- IPs: تنظیم آیپی اصلی (این همان آیپی است که در برنامه PUTTY برای اتصال به سرور استفاده می کنیم.)
- VPS Configuration: پیکربندی سرور مجازی مانند تنظیمات بوت و…
- SSH: بخش مرتبط با SSH که برای کارکرد مناسب باید java نصب شده باشد.
- SSH Keys: کلیدهای SSH
- VNC: مخفف VIRTUAL NETWORK COMPUTING و هنگام بروز مشکلات کارایی دارد. به کمک این بخش می توان مشکلات سرور را پیگیری، شناسایی و رفع کرد.
- VNC Password: بخشی برای تغییر رمز عبور دسترسی به VNC است.
- OS Reinstall: به منظور نصب مجدد سیستم عامل روی سرور از این قسمت کمک می گیریم. این بخش کارایی زیادی دارد. هنگامی که بخواهید مجددا cPanel نصب کنید حتما باید از سیستم عاملی فرش یا نو و تازه استفاده کنید بنابراین می توانید به کمک بخش OS Reinstall به نصب سیستم عاملی تازه روی سرور اقدام کنید.
- Control Panel: در این بخش امکان انتخاب کنترل پنل مورد نظر خود را خواهید داشت. بسته به نوع سیستم عاملی که نصب کرده اید کنترل پنل های مخصوص آن در اختیارتان قرار می گیرد.
با کنترل پنلهای هاست لینوکس و ویندوز آشنا شوید
در اینجا چون سیستم عامل ما بر پایه لینوکس است، کنترل پنل های مخصوص لینوکس برای ما ارائه شده است.
- Rescue Mode: به معنای حالت نجات سرور است. در واقع یک محیط لینوکسی برای وارد شدن به سرور است و می توان دیتای موجود روی هارد خود را برداشت.
- Recipes: به معنای دستوالعمل است. در این بخش می توانید کدهایی تعبیه کنید تا به صورت اتوماتیک برای کاربران اجرا شود. مثل کد به روز رسانی. این قابلت در سطح کاربری وجود ندارد و فقط مخصوص مدیران است.
- Monitoring: در این قسمت می توان بر منابع سرور، cpu ،RAM، دیسک، شبکه و… نظارت کاملی داشت. در این بخش اطلاعات و نموادر مصرفی هر مورد قابل دسترسی است.
- Status Logs: برای مدیریت سرور در VIRTUALIZOR نیازمند گزارشاتی هستیم که وضعیت سرور را نمایش دهند. Status Logs گزاراشتی از وضعیت سرور و اجرای آن در اختیارتان قرار می دهد.
- Logs: مشاهده گزاراشات کلی از فعالیت های انجام شده روی سرور.
-
Self Shut Down: زمان بندی و مشخص کردن تایمی برای شات داون شدن سرور.
-
Tasks: فعالبت هایی که هر کاربر روی سرور انجام داده به همراه آیپی و اطلاعات او قابل پیگیری است.
جمع بندی نهایی
کار با این پنل و مدیریت سرور در VIRTUALIZOR بسیار ساده است. این پنل به منظور ساده سازی امور در اختیار کاربران قرار می گیرد. در حفظ و نگهداری نام کاربری و رمز عبور خود بسیار دقت داشته باشید. موفق باشید. 😉