سلام دوستان؛
همان طور که می دانید هر فایل که به وب سایت اضافه می شود حاوی اطلاعاتی کوچکی است که انباشت آن ها روی یکدیگر در عملکرد سایت خلل ایجاد خواهد کرد و بعضا دیده می شود همین امر موجب بروز خطاهایی روی سایت شه اند. برای بررسی و رفع این مسئله روش های متعددی وجود دارد از جمله این که هاست را به طور متناوب بررسی کرد و نسبت به حذف موارد زائد و بلا استفاده اقدام نمود. برای بررسی میزان فضای اشغال شده توسط آینود ها می توان از طریق cPanel اقدام کرد.
در بخش آماری سی پنل می توان فضای استفاده شده توسط آینودها را دقیقا مشاهده نمود. در برخی موارد حجم اشغال شده در حد مگابایت یا حتی کیلو بایت است اما مدیریت آینودهای سایت امر بسیار مهمی می باشد که فارغ از فضای اشغال شده به بروز خطاها منجر خواهند شد. بنابراین توصیه می کنیم از پیگیری چنین مسائلی غافل نشوید. هر چند 90 درصد صاحبان وب سایت ها از مدیریت مقوله به این مهمی غافل هستند!
سوالی که برای اکثر کاربران رخ می دهد این است که آی نودها چگونه ایجاد می شوند؟ خب دلایل متعددی برای ایجاد آینود روی هاست وجود دارد که در این مقاله از وب داده قصد داریم تمامی آن ها را بررسی کنیم.
Inodeها چگونه توسط کاربران وردپرسی ایجاد می شوند؟
همان طور که می دانید هر سیستم مدیریت محتوا خارج از وجود راه ها و قابلیت های منحصر به فرد خود، ممکن است گزینه یا ویژگی هایی داشته باشند که منجر به ایجاد inodes شود. وردپرس نیز مثل سایر سیستم های مدیریت محتوا دارای ویژگی های خاصی است که در اکوسیستم آینودها تاثیر گذاشته و منجر به ایجاد ان ها می شود.به عنوان مثال کلیه تصاویر، افزونه ها و قالب ها در نهایت بعد از آپلود روی هاست منجر به ایجاد آینود می شوند. خب نمی توان از آپلود چنین مواردی صرف نظر کرد پس باید به دنبال روشی برای مدیریت آینودهای ایجاد شده باشیم. اما چطور؟ 🙄
1- تصاویر آپلود شده روی سایت
تصاویری که در کتابخانه رسانه شما وجود دارند، ممکن است حجم بالایی از inodes را روی هاست جمع آوری کنند. حتی تصاویری که آپلود شده اما روی سایت هیچ کارایی ندارند و استفاده نمی شوند هم آینودهایی روی هاست ایجاود می کنند بر همین اساس متذکر می شویم که موارد بلااستفاده حذف شوند!
اکثر افراد تصاویر و فایل را بارگذاری می کنند اما هیچ گونه استفاده ای از آن ها ندارند در برخی موارد یک تصویر در چند نسخه بارگذاری می شوند تمامی این موارد اشتباهات کوچکی هستن که در ظاهر مشکلی ایجاد نمی کنند اما موجب انبار شدن آینودها می شوند و در آینده با بروز خطاهای سایت خود مواجه خواهند شد. بسته به قالب سایت و افزونه های فشرده سازی تصویر که روی وردپرس نصب کرده اید تا حدودی این موضوع کنترل خواهد شد.
مثال: به تصویر زیر دقت کنید، در اینجا یک تصویر بارگذاری شده اما 12 آینود با همین تصویر همراه شده اند. رندرهای متعدد ذخیره سازی موجب شده چندین آینود روی هاست ایجاد گردد.
اگر جزئیات مربوط به تصاویر موجود در کتابخانه وب سایت خود را بررسی کنید و چندین گزینه را همراه تصویر مشاهده کنید باید بدانید که این ها inode هستند. بر همین اساس باید به مدیریت فایل ها پرداخت.
افزونه و قالب های وردپرسی نصب شده
برای همه ما دلایل متعددی وجود دارد که افزونه ها و قالب های وردپرسی مختلفی رو هاست نصب می کنیم. اما متاسفانه بسیاری از موارد نصب شده هیچ گونه استفاد و کارایی ندارند و از طرفی وجود آن ها فارغ از مشکلاتی که ممکن است به وجود آورد، باعث بروز تداخل، اشغال شدن فضا و کاهش سرعت سایت می شوند.
در داخل هر یک از این پوشه های مربوط به قالب یا افزونه، فایل هایی وجود دارد که ده هافایل از inodes استفاده می کنند. بعضی از افزونه ها به وضوح سبک تر از سایرین هستند، اما به صورت کلی موارد بلا استفاده ا حجم زیادی را از هاست شما اشغال می کنند. بنابراین دقت داشته باشید که بهتر است افزونه هایی را که اصلا از آنها استفاده نمی کنید را حذف کنید .
روال برای قالب های وردپرسی نیز به همین صورت است. اگر قالب های وردپرسی متنوعی را روی سایت خود نصب کرده اید، حتما باید تجدید نظر کنید. در کل شما تنها از یک قالب نصب شده استفاده می کنید اجازه دهید قالب های پیش فرض و قالب فعال روی هاست باقی بمانند و در مورد سایر قابلب ها اقدام کنید.
حتی قالب های پیش فرض هم با تعداد زیادی آینود همراه هستند اما در این مورد مشکلی وجود ندارد و تنها باید موارد بلا استفاده مدیریت شوند. اگر از یک قالب استفاده نمی کنید، آن را حذف کنید. اگر سفارشی سازی قالب را از طریق یک چایلد تم انجام داده اید نگه داشتن آن در هاست (و یا تهیه یک نسخه پشتیبان) کار معقولانه ای است. اما در مورد سایر قالب ها این چنین نیست! در تصویر یک قالب فعال و چند قالب پیش فرض را مشاهده می کنید که استاندارد هستند.
افزونه های کش سایت و بکاپ گیری
افزونه های کش و بکاپ گیری نیز به مدیریت نیاز دارند. این دو دسته از افزونه ها موارد شگفت انگیزی هستند که مدیریت سایت را ساده تر می کنند و گاها موجب بهبود تجربه کاربری می گردند. با این وجود، فایل های کش، فایل های بکاپ و گزارش های امنیتی را باید به صورت مرتب بررسی کرد.
بنابراین هر چند وقت یک بار بررسی کنید که حافظه کش در چه وضعیتی قرار دارد و می توانید آن را پاک کنید سپس اجازه دهید مجددا ساخته شود. در اغلب افزونه ها گزینه ای به نام delete cache در ادمین بار وجود دارد که با کلیک روی آنحافظه کش حذف می شود.
علاوه بر افزونه های کش، افزونه های بکاپ گیری از سایت مانند UpdraftPlus نیز ممکن است فضاهایی را به خود و فایل های ایجاد شده اختصاص دهند. بررسی کنید که روی سرور یا هاست چه فایل های بکاپی را ذخیره کرده اید.می توانید این کار را از طریق پنل مدیریت وردپرس یا از طریق FTP انجام دهید.
در برخی موارد می تواید فایل ها را روی یک فضای شخص ثالث ذخیره کنید تا در آینده با مشکلات احتمالی مواجه نشوید. 🙂