سلام دوستان؛
وردپرس به عنوان یک CMS شناخته شده و قدرتمند برای همه پروژهها بستری را برای شکوفایی فراهم ساخته است. این سوال که آیا این یک وبسایت شرکتی یا یک نمونه کار حرفهای است، فرقی نمی کند! وردپرس یک پلت فرم کامل و مجموعهای از ابزارهای بسیار عالیرا برای انجام امور و طراحی انواع سایت ها را فراهم میکند. یک انگیزه مهم برای استفاده از این سیستم مدیریت محتوای بینظیر، سادگی به کارگیری وردپرس است. حتی یک فرد با دانش کم نیز میتواند یک وبلاگ وردپرسی را ایجاد کند؛ اما وردپرس نیز مثل هر سیستم مدیریت محتوای دیگری نیازمند رسیدگی و مراقبت است. جلوگیری از بهم ریختگیهای پایگاه داده، مدیریت نظرات اسپم، نوشتههایی که به صورت پیش نویس یا برای بازبینی ذخیره شده ولی هیچ کارایی و استفاده ای ندارند و علنا فضایی را اشغال کرده اند و دیگر مواردی که باعث پایین آمدن عملکرد و کارایی وبسایت میشوند. با توجه به نکات بیان شده به یک نتیجه کلی میرسیم، اینکه وردپرس نیازمند مراقبت و مدیریت همه جانبه است و پاکسازی دیتابیس وردپرس در اولویت کارها قرار دارد.
پاکسازی دیتابیس وردپرس
پاکسازی دیتابیس وردپرس یک روش بسیار عالی، کاربردی و در عین حال بسیار حساس است. باید دقت کافی را داشت تا اطلاعات به صورت اشتباه از بین نروند. قبل از این که جزئیات پاکسازی دیتابیس وردپرس را بررسی کنیم، قصد داریم که یک افزونه بسیار عالی در این زمینه را به شما معرفی کنیم به کمک افزونه WP-Sweep به راحتی می توانید تمامی مسائل و مشکلات، هرج و مرج ها و اطلاعات اضافی دیتابیس را مدیریت کنید. بری این کار تنها کافیست مراحلی که مربوط به پاکسازی وردپرس است را دنبال کنید:
- ابتدا افزونه را از مخزن وردپرس دانلود کرده و سپس از طریق پیشخوان وردپرس خود آن را نصب و فعال کنید.
- در مرحله بعدی، بعد از فعال شدن افزونه، زیرمنوی جدیدی به بخش تنظیمات وردپرس شما اضافه خواهد شد. آن را باز کنید.
در صفحه باز شده اطلاعات دقیقی از وضعیت دیتابیس در صفحه نمایش داده خواهد شد. در این صفحه می توانید مواردی که نیاز به بررسی دارند را همراه با راهکاریی برای پاک سازی دیتابیس وردپرس مشاهده کنید. می توانید طبق راهکار عمل کرده و اطلاعات اضافی را تمیز کنید منظور از اطلاعات رائد و اضافه مواردی مانند نظرات اسپم، نوشته های زائد و بلا استفاده و غیره می باشد. این افزونه کارکردی بسیار مناسب و در عین حال امنیت لازم را دارد دقت داشته باشید برای جلوگیری از بروز مشکلات احتمالی یک نسخه پشتیبان از پایگاه داده خود ایجاد کنید تا در صورت وجود اشکال یا خطا بتوان از این بکاپ کمک گرفت. رای راهنمایی و آشنایی با نحوه بکاپ گیری از سایت می توانید آموزش بکاپ گیری در سایت را دنبال کنید.
آشنایی با 7 راه کار برای پاکسازی دیتابیس وردپرس
برای داشتن یک وب سایت با عملکرد بهتر باید یک دیتابیس کامل و بدون نقص داشته باشید منظور پایگاه داده ای است که اطلاعات حشو و زائد نداشته باشد. بدیهی است. اکثر افراد تنها یکبار اقدام به اکسازی می کنند اما این کار باید بهصورت منظم برنامهریزی شود. برای شروع اتصال بین وبسایت و دیتابیس خویش را بررسی کنید. سپس میتوانید مراحل بعدی را برای افزایش سرعت و منظم کردن دیتابیس وردپرسی دنبال کنید.
1- تهیه یک نسخه پشتیبان
کار با پایگاه داده حساس و کوچکترین اتباه موجب از دست رفتن اطلاعات خواهد شد. برای احتیاط یک نشخه بکاپ جدید از اطلاعات پایگاه داده تهیه کنید تا در صورت بروز مشکل راه گشای شما باشد؛ این نسخه بکاپ را می توانید در یک فضای شخص ثالث یا هاست بکاپ ذخیره کنید.
2- بررسی مداوم پایگاه دیتا وردپرس
اغلب کاربران افزونهها و قالبهای وردپرسی را نصب میکنند اما هیچ وقت از آن استفاده نمی کنند و فقط برای بررسی کارایی و تست آن را نگه می دارند این افزودنی ها داده هایی را به دیتابیس اضافه می کنندو موجب شلوغ شدن آن می شوند. همین امر باعث افزایش حجم و کاهش زمان بارگذاری وبسایت میشوند؛ بنابراین، پاکسازی دیتابیس وردپرس بسیار اهمیت دارد و بعد از حذف و نصب هر باره افزودنی ها، باید دیتابیس را بررسی کنید.
3- به کارگیری SQL
SQL یکی از مهمترین موارد مرتبط با پایگاه داده است. برای کارایی مناسب تر می توانید از phpMyAdmin بکمک بگیرید و پایگاه دادهای را که قصد پاکسازی آن را دارید انتخاب کنید. phpMyAdmin یکی از بهترین ابزارهای موجود در سی پنل برای بررسی و مدیریت همه جانبه پایگاه داده وردپرس است.
4- پاک کردن جداول اضافه دیتا بیس
همانطور که میدانید هر افزونهها و قالبهای وردپرسی که نصب می شوند برای اینکه بهتر مدیریت شوند و اطلاعاتشان سازمان یافته ذخیره شود، جداولی را به دیتابیس اضافه میکنند. وقتی کاربران افزونه و قالبهای متعددی را نصب کنند رفتهرفته شمار جداولی که در پایگاه داده ایجاد میشوند نیز افزایش مییابد. این ازدحام جداول مایه بهم ریختگی دیتابیس خواهد شد. برخی از این جداول هرگز مورد استفاده قرار نمی گیرند. پس از اتمام شغل با افزونه، باید مطمئن شوید که جداول اضافه حذف شدهاند.
5- آشفتگی های ایجاد شده توسط اسپم ها
در وردپرس هر چیزی که مایه کاهش میزان کارایی وبسایت شود، هرزنامه است. در یک وبسایت وردپرسی هرزنامه به چندین شکل وجود دارد مثلا:
- نظرات
- پستهای اضافه و منتشر نشده
- موارد منتظر بازبینی بلااستفاده
- پیش نویس هایی که هرگز منتشر نشده اند
- و…
برخی از دیدگاه ها اسپم هستن و باید حذف شوند اما همچنان در جداول مربوطه ذخیره شده اند. حذف دیدگاههای اسپم باعث افزایش کارایی پایگاه داده میشود. برای مدیریت دیدگاه های اسپم از SQL query زیر استفاده کنید:
DELETE FROM wp_comments WHERE comment_approved = ‘spam’;
همچنین میتوانید هرزنامهها را بهصورت دستی از داشبورد وردپرس حذف کنید و یا کد اجرایی را با فاصله زمانی منظم برنامهریزی و اجرا کنید. این کار موجب می شود دیدگاه های اسپم هر چند مدت یکبار بنابه زمان بندی تنظیم شده، حذف شوند.
6- برچسب های نوشته ها را با دقت چک کنید
برخی از کاربران به صورت غیر اصولی محتواهای خود را برچسب گذاری می کنند. هیچ محدودیتی در تعداد و استفاده از برچسبها وجود ندارد اما این برچسب ها باید عام و پرتکرار باشن برخی به اشتباه از برچسب هایی استفاده می کنند که هچ وقت تکرار نمی شوند این کار یعنی اضاه کردن اطلاعات حشو! این ازدحام دادهها میتواند موجب اشغال فضای دیتابیس نیز گردد. کوئری پایین کمک می کند تا برچسب ها را بهتر مدیریت کنید:
DELETE FROM wp_terms wt INNER JOIN wp_term_taxonomy wtt ON wt.term_id = wtt.term_id WHERE wtt.taxonomy = ‘post_tag’ AND wtt.count = 0;، Pingbacks
7- بازنگری نوشته های سایت
وبسایتهایی که قدیمی تر هستند مدت زمان بیشتری برای محتوا گذاری صرف کرده اند بابراین روال سخت تری برای پاکسازی دیتابیس وردپرس در پیش دارند. بیشتر دشواری ها جدی دارند. پیشنویسها، نوشتههای منتظر بازبینی و … روی عملکرد وبسایت تأثیرگذار هستند. یکی از راهکارهای پاکسازی دیتابیس وردپرس توجه به این نوع نوشتهها است. بهترین راه کار این است که این نوشته بررسی شوند در صورت عدم استفاده باید حذف گردند چون هیچ گونه کارایی ندارند و فقط فضایی را به خود اختصاص داده اند. این فعالیت با به صورت هفتگی انجام شود تا موجب اشغال شدن فضای دیتابیس نگردند.
تمامی راه کارهای ذکر شده باید به صورت منظم و همیشگی انجام شوند تا ددیتابیسی با کارایی بهتر داشته باشید. 🙂