سلام دوستان؛
خطای ۵۰۴ یکی از کدهای وضعیت http است که نشان میدهد یک سرور قادر به بازگرداندن و تکمیل کردن درخواست نیست. ارور 504 نیز مانند ارورهای 500 و 502 شایع است اما روش های متعددی برای بررسی و رفع آن وجود دارد. هنگام بازدید از یک سایت درخواستهایی ایجاد می شود درخواست ها به سمت وب سرور منتقل می شوند. عناصر مورد نیاز در این درخواستها بررسی میشوند. زمانی که یک درخواست پردازش میشود سریال کد وضعیتی http را با منابع درخواستی ارسال می کند به صورت پیش فرض کد وضعیت نمایش داده نمی شود مگر اینکه در طی فرآیند اشتباهی رخ دهد در این صورت کد وضعیت پردازشات مشاهده خواهد شد.
ارور 504 در سایت چیست؟ و چرا رخ می دهد؟
موضوعات این صفحه در مورد :
سوال: ارور ۵۰۴ چیست و چه زمانی رخ میدهد؟ تمامی ارورها و کدهای وضعیتی http که بار رقم 5 شروع می شوند اصولا خطاهای سمت سرور هستند. زمانی که درخواستها ارسال میشوند و به دلایل متعددی قادر به انجام پردازش ها نباشند با چنین ارورهایی مواجه می شوید. خطای ۵۰۴ یک کد وضعیت http است و زمانی که یک سرور نتواند پاسخ مناسبی را دریافت کند این خطا رخ می دهد. در واقع سرور قادر به تکمیل درخواست شما در زمان مشخص شده نبوده است.
ارور Timeout gateway 504 در اشکال و مدل های مختلف نمایش داده می شود. مثلا:
504 Gateway Timeout nginx
Gateway Timeout Error
HTTP Error 504
504 Gateway Time-out – The server didn’t respond in time
HTTP Error 504 – Gateway Timeout
چطور می توانیم ۵۰۴ را رفع کنیم؟
اصولا تمامی دلایل نمایش ارور 504 Gateway Timeout به سرور باز می گردد. اما گاهی ممکن است مسائل و یا مواردی از سمت کاربر رخ دهد که موجب نمایش خطای ۵۰۴ شود. به همین دلیل باید ابتدا عیب یابی های اولیه را انجام دهیم تا مطمئن شویم مورد از سمت کاربر رخ نداده باشد. برای رفع خطا مراحل زیر را دنیال کنید.
اصولاً راهحل هایی که در این آموزش بررسی میشود روی هر نوع وب سایتی کارایی دارد.
مرحله اول: صفحه را رفرش کنید
اولین گام برای رفع خطای ۵۰۴ که ساده ترین روش حل کردن ارور 504 Gateway Timeout است، ابتدا چند دقیقه صبر کنید سپس صفحه را رفرش کنید. ممکن است سرور درخواستهای بیشتر نسبت به زمان معمول دریافت کند و قادر به پردازش لازم نباشد. در چنین مواقعی می توانید از ابزارهای آنلاین استفاده کنید و وب سایت خود را بررسی کنید که آیا مشکل داون شدن سایت از شبکه است یا خیر.
مرحله دوم: وب سایت را با یک مرورگر دیگر چک کنید
در صورتی که وب سایت بالا باشد، اما شما همچنان خطای 504 را مشاهده می کنید، سعی کنید مرورگر خود را تغییر دهید. پاک کردن حافظه کش مرورگر هم می تواند در بررسی مشکل به شما کمک کند.
مرحله سوم: بررسی DNS
گاهی اوقات دلیل نمایش ارور Timeout gateway 504 می تواند مشکلات مرتبط با DNS باشد. باید این مورد را بررسی کرد که اصلا کار سختی نیست. روش انجام این کار بسته به سیستم عامل شما متفاوت است. تعویض موقت DNS سرور به DNS عمومی گوگل کمک می کند که اگر مشکل از DNS بود مسئله روشن شود.
مرحله چهارم: تست با سیستم های مختلف
سعی کنید وب سایتتان را در کامپیوتر یا دستگاه دیگری چک کنید. در صورتی که هیچ یک از راه حل های ذکر شده خطای 504 خطای را رفع نکرد، مشخص می شود که ممکن است خطا از سمت سرور رخ داده باشد.
مرحله پنجم: بررسی گزارشات خطای سایت
define ('WP_DEBUG'، true)؛
define ('WP_DEBUG_LOG'، true)؛
define ('WP_DEBUG_DISPLAY'، false)؛
مرحله ششم: بررسی افزونه های سایت
به انجام خطایابی توصیه می شود بعد از آن اگر کاربر وردپرسی هستید، افزونه ها و اکتنشن های سایت خود را بررسی کنید. در وردپرس،گاهی اوقات دلیل بروز خطا وجود افزونه های کش است. از طرفی افزونه های قدیمی نیز ممکن است مشکلی ایجاد کنند. به همین دلیل می توانید همه آنها را به طور موقت غیرفعال کنید سپس وضعیت خطا را بررسی کنید. برای غیرفعال کردن تمام افزونه های وردپرس، به پوشه wp-content بروید و برای پوشه plugins نام دیگری اتخاذ کنید.
در صورتی که مشکل رفع شد، افزونه ها را تک تک چک کنید تا مورد مشکل ساز پیدا شود.
مرحله هفتم: بررسی CDN
مرحله هشتم: بررسی تنظیم سرور
گاها بررسی تنظیمات سرور و افزایش محدودیت های مرتبط با منابع حلال مشکل است. به عنوان مثال در سرویس آپاچی می توان تغییرات زیر را در فایل httpd.conf اعمال کرد.
# Timeout: The number of seconds before receives and sends time out. Timeout 600
max_execution_time 300
اگراز Nginx استفاده می کنید، می توانید مقادیر زیر را در مسیر /etc/nginx/conf.d/timeout.conf افزایش دهید:
proxy_connect_timeout 600; proxy_send_timeout 600; proxy_read_timeout 600; send_timeout 600;
همچنین توصیه می شود مقدار max_execution_time را در فایل php.ini افزایش دهید:
max_execution_time 300
Nginx را مجددا راه اندازی کنید و به وب سایت برسید.
مرحله نهم: با پشتیبانی تماس بگیرید
در صورتی که خطای 504 همچنان پس از تمام راهکارهای فوق ادامه یابد، بهتر است با کارکنان پشتیبانی میزبانی وب تماس بگیرید.
جمع بندی نهایی
یکی از ارورهای رایج هنگام وب گردی، ارور 504 است. این ارور ممکن است از سمت کاربر یا از سمت سرور رخ دهد. برای رفع آن باید کش، مرورگر، افزونه های فعال، ارور لاگ، آخرین تغییرات و تنظیمات سرور را بررسی کرد. در نهایت با تشخیص علت بروز ارور که یکی از موارد ذکر شده است، می توان نست به رفع آن اقدام کرد.