آموزش نصب ویندوز ترمینال در ویندوز سرور
به اشتراک بگذارید
نحوه نصب ویندوز ترمینال روی ویندوز سرور چگونه است؟ نصب ویندوز ترمینال در ویندوز سرور بسته به اینکه از چه نسخه ویندوزی استفاده میکنید متفاوت است. در دنیای فناوری اطلاعات، خط فرمان (Command Line) همچنان یک ابزار قدرتمند و ضروری برای مدیریت سیستمهاست.
ویندوز ترمینال، به عنوان یک محیط خط فرمان مدرن و پیشرفته، امکان تعامل کارآمدتری با سیستم عامل ویندوز را فراهم میکند. این ابزار قدرتمند، با رابط کاربری جذاب و قابلیتهای سفارشیسازی بالا، به سرعت به یکی از محبوبترین ابزارهای توسعهدهندگان، مدیران سیستم و کاربران حرفهای ویندوز تبدیل شده است. در این مقاله از بلاگ وب داده، به صورت گام به گام، مراحل نصب ویندوز ترمینال بر روی سرورهای ویندوزی را بررسی خواهیم کرد و با ویژگیها و کاربردهای متنوع این ابزار آشنا میشویم.
Windows Terminal چیست؟
ویندوز ترمینال (Windows Terminal)یک ابزار پیشرفته برای خط فرمان ویندوز است که امکانات بسیاری برای کاربران فراهم می کند و از طریق آن می توانید با سیستم عامل ویندوز تعامل داشته باشید. این نرم افزار به کاربران اجازه می دهد تا به راحتی از چندین محیط خط فرمان، مانند: Command Prompt، PowerShell و Windows Subsystem for Linux (WSL) و Azure Cloud Shell به صورت همزمان استفاده کنند. و از نظر سرعت و کارایی نیز نسبت به سایر ابزارهای خط فرمان کارایی بیشتری دارد.
Windows Terminal در واقع یک ترمینال خط فرمان یا امولاتور ترمینال است که به شما اجازه می دهد چندین تب را همزمان باز کرده و در هر تب، ترمینالی متفاوت، با تنظیمات مختلف داشته باشید. ویژگیای که به ادمین کمک می کند تا همزمان چندین تسک مختلف را مدیریت کند.
نحوه نصب ویندوز ترمینال در ویندوز سرور2022
برای نصب ویندوز ترمینال در ویندوز سرور 2022 ، پس از ورود به سرور ویندوزی خود، مراحل زیر را به صورت گام به گام انجام دهید:
مرحله اول: ورود به Powershell ISE
ابتدا در سرچ ویندوز سرور، عبارت PowerShell را تایپ کنید و پس از نمایش نتایج، بر روی Powershell ISE کلیک راست کنید و آن را به صورت Run as Administrator اجرا نمایید.
مرحله دوم: اجرای اسکریپت
در پنجره پاورشل باز شده ابتدا بر روی New Script کلیک کنید تا فضایی برای کدنویسی برای شما باز شود و سپس اسکریپتی که در زیر مشاهده میکنید را کپی کرده و در پنجره مشخص در پاورشل Paste کنید، و پس از آن با کلیک بر روی دکمه سبز رنگ Run Script، آن را اجرا (execute) نمایید. در تصویر زیر تمامی مراحل مشخص شده است.
# Provide URL for the latest version of Windows Terminal
$url = 'https://github.com/microsoft/terminal/releases/download/v1.16.10261.0/Microsoft.WindowsTerminal_Win10_1.16.10261.0_8wekyb3d8bbwe.msixbundle'
$split = Split-Path $url -Leaf
# Keep Windows Terminal up to date
<#
You can uninstall the old version and install a newer version, just change the $url parameter
The urls can be found at https://github.com/microsoft/terminal/releases
Remember to use the url for Windows 10.
The version that will be installed by this script is version 1.16.
#>
# Pre-requisites
Start-BitsTransfer -Source 'https://aka.ms/Microsoft.VCLibs.x64.14.00.Desktop.appx' `
-Destination $home\Microsoft.VCLibs.x86.14.00.Desktop.appx
Add-AppxPackage $home\Microsoft.VCLibs.x86.14.00.Desktop.appx
# Download
Start-BitsTransfer `
-Source $url `
-Destination (Join-Path -Path $home -ChildPath $split)
# Installation
Add-AppxPackage -Path (Join-Path -Path $home -ChildPath $split)
# Credits - MVP Patrick Gruenauer - sid-500.com
مرحله سوم: به روزرسانی
برای اینکه همیشه از جدیدترین نسخه ویندوز ترمینال استفاده کنید، باید به صورت دورهای آن را به روز رسانی کنید زیرا Windows Terminal توسط آپدیت های ویندوز به روز نمیشود.
برای این کار لازم است نسخه فعلی را از سیستم خود حذف کنید و هنگامی که نسخه جدید در دسترس قرار گرفت، نسخه جدید را نصب کرده و در حین نصب دقت داشته باشید که پارامتر url$ را با آدرس اینترنتی جدید جایگزین کنید. در ادامه نحوه انجام این کار را شرح داده شده است.
به روزرسانی ویندوز ترمینال در ویندوز سرور 2022
اگر قصد داشته باشید از ویژگیهای نسخه جدیدتر ویندوز ترمینال استفاده کنید نیاز است آن را مجدد نصب نمایید زیرا توسط آپدیتهای دورهای ویندوز به روزرسانی نمیشود.
پس از ارائه نسخه جدید Windows Terminal میتوانید به راحتی و با طی کردن چند مرحله ساده این کار را انجام دهید. جهت نصب نسخه جدید می توانید مراحل زیر را طی کنید:
- حذف نسخه فعلی. ابتدا در قسمت سرچ ویندوز سرور ، بر روی Terminal کلیک راست کرده و Uninstall را انتخاب کنید سپس در پنجره نمایش داده شده حذف را تایید نمایید.
- آدرس آخرین نسخه Windows Terminal. زیرا آدرس URL نسخه جدید را باید در اسکریپت جایگزین کنید.
- اجرای اسکریپت. برای این کار به مرحله دوم از نحوه نصب Windows Terminal همین مقاله مراجعه کنید، اسکریپت را به همان شیوه که در بالا برای نصب ذکر شده وارد کنید و به جای URL قبلی که در مقابل پارامتر url$ قرار دارد، آدرس جدید را Paste نمایید و سپس آن را Run نمایید.
💡 پارامتر url$، حاوی آدرس اینترنتی است که از طریق آن فایل های نصب دانلود می شوند. شما باید این آدرس را با آدرس جدیدی که برای نسخه جدید نرم افزار ارائه می شود جایگزین کنید.
تنظیمات ویندوز ترمینال
در ادامه به راهنمایی برای تنظیمات Windows Terminal می پردازیم تا بتوانید از امکانات شخصی سازی آن استفاده کنید. به عنوان مثال تعیین کنید که کدام خط فرمان به عنوان ترمینال پیش فرض باز شود و یا پروفایل پیش فرض خود را داشته باشید و یا حتی طرح رنگی دلخواه خود را در ویندوز ترمینال داشته باشید. در این بخش به بررسی دقیق هر یک از تب ها موجود در تنظیمات Windows Terminal می پردازیم تا شما بتوانید به طور کامل به شخصی سازی این ابزار آشنا شوید.
برای این کار کافی است Windows Terminal را باز کرده و مراحل زیر را دنبال کنید:
همانطور که در تصویر زیر مشخص شده روی دکمه فلش رو به پایین در کنار تب ها کلیک کرده و از منوی باز شده روی Setting کلیک کنید و یا از کلیدهای میانبر Ctrl , (دکمه های کنترل و کاما در صفحه کلید) به صورت همزمان استفاده کنید.
Startup
در این قسمت از تنظیمات Windows Terminal، می توانید تمامی موارد مربوط به انتخاب خط فرمان پیش فرض، تب های باز شده هنگام شروع، launch Size و Launche Mode و به طور کلی نحوه رفتار ترمینال هر بار که آن را باز می کنید مطابق با نیازهای خود سفارشی سازی کنید.
- پس از ورود به تنظیمات ویندوز ترمینال ، Startup را انتخاب کنید.
- از قسمت Default Profile، منوی باز شونده را باز کنید و پروفایل مورد نظر خود را انتخاب کنید. هر پروفایلی که در این قسمت انتخاب کنید با باز کردن ترمینال به صورت پیش فرض برای شما نمایش داده می شود.
- در انتها با کلیک بر روی Save تغییرات را ذخیره نمایید.
در ادامه سایر تب های پنجره Setting را به اختصار برای شما شرح داده ام.
Interaction
این قسمت امکان شخصی سازی تعامل با محیط خط فرمان را برای شما فراهم می کند مانند فرمت متن، کاراکترهای جدا کننده کلمات، نحوه تغییر اندازه پنجره ها و بسیاری موارد دیگر که مربوط به تعامل شما با این محیط می شود.
Appearance
این قسمت مربوط به شخصی سازی تنظیمات ظاهری ویندوز ترمینال شماست از جمله: زبان، تم پنجره ها، محل ظاهر شدن برگه های جدی، پنهان کردن نوار عنوان و بسیاری تنظیمات دیگر است.
Color Schemes
در این قسمت از تنظیمات ویندوز ترمینال می توانید به شخصی سازی رنگ های خط فرمان بپردازید به عنوان مثال رنگ های متن، بکگراند و سایر عناصر رابط کاربری خط فرمان بپردازید.
Rendering
توسط این بخش تنظیمات مربوط به نحوه نمایش متن و گرافیک در ویندوز ترمینال را مشخص میکند.
Action
قسمت Action به شما اجازه میدهد تا اقدامات سفارشی را برای رویدادهای مختلف تعریف کنید یا به عبارت دیگر برای ویندوز ترمینال میانبر تعریف کنید.
Defaults
تنظیمات پیشفرض برای پروفایلهای جدید را مشخص میکند. در این بخش از ویندوز ترمینال میتوانید تنظیمات مربوط به Starting Directory، آیکونهایی که در پروفایل استفاده میشود، عنوان تب ها و اینکه آیا پروفایل مورد نظر به عنوان ادمین Run شود.
تفاوت Windows Terminal با CMD و PowerShell
ویندوز ترمینال (Windows Terminal)، CMD (Command Prompt) و پاورشل (PowerShell) همگی ابزارهایی برای تعامل با سیستم عامل ویندوز از طریق خط فرمان هستند ولی هرکدام ویژگی ها و کاربردهای خاص خود را دارا هستند.
- CMD (Command Prompt) . قدیمی ترین خط فرمان ویندوز است. دارای رابط کاربری ساده و به عنوان ابزاری برای کارهای اساسی خط فرمان است. مانند باز کردن یک پوشه با دستور cd و یا نمایش محتوای فایل، ایجاد فولدر و غیره.
- پاورشل (PowerShell) . ابزاری قدرتمند و مبتنی بر اشیا است که برای مدیریت سیستم های ویندوزی به صورت خودکار طراحی شده. پاورشل از زبان اسکریپت نویسی بهرهمند است که امکان انجام کارهای پیچیده و خودکارسازی فرایندها و مدیریت سیستم را فراهم میکند. مانند راه اندازی مجدد سیستم با دستور Restart-Computer و یا ایجاد یوزر جدید و غیره.
- ویندوز ترمینال (Windows Terminal) . و اما ویندوز ترمینال یک ابزار یکپارچه برای دسترسی به چندین پوسته مختلف از جمله CMD، پاورشل و WSL را ارائه میدهد و امکان شخصی سازی گستردهای دارد.
در جدول زیر به مقایسه ویژگیهای این ابزارها می پردازیم تا دید کلی نسبت به آنها پیدا کنید:
ویژگی | CMD | PowerShell | Windows Terminal |
سادگی | بالا | متوسط | متوسط |
قدرت | پایین | بالا | بالا |
قابلیت اسکریپت نویسی | محدود | پیشرفته | پیشرفته (با توجه به ترمینال انتخابی) |
پشتیبانی از چندپلتفرم | خیر | خیر | بله |
شخصی سازی | محدود | محدود | بالا |
انتخاب هر کدام از این خط فرمانها به نیازهای شما بستگی دارد. به طور کلی ویندوز ترمینال یک پیشرفت بزرگ نسبت به CMD و پاورشل است و تجربه کاربری بسیار بهتری را ارائه می دهد.
نتیجه گیری
ویندوز ترمینال ابزاری است که بیشتر توسط ادمین های سرور مجازی و یا سرور اختصاصی استفاده میشود که بوسیله آن میتوانند از طریق ماژولهای متعدد به تعداد سرویسهای بیشتری دسترسی داشته باشند و آنها را مدیریت کنند.
در این مقاله از بلاگ وب داده، نصب ویندوز ترمینال در ویندوز سرور را به شما آموزش دادیم که در نسخه ویندوز سرور 2022 تست شده است. امیدوارم این مطلب برای شما مفید باشد، اگر سوال و یا نظری دارید در قسمت ثبت نظرات آن را با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول نصب ویندوز ترمینال
-
کاربرد ویندوز ترمینال چیست؟
ویندوز ترمینال به شما امکان می دهد که چندین برنامه خط فرمان را در کنار یکدیگر با استفاده از تب های متعدد اجرا کنیدو مانند CMD و PowerShell.
-
آیا می توان Windows Terminal را حذف کرد؟
بله کافی است روی آیکون آن کلیک راست کرده و آن را Uninstall نمایید.
-
Windows Terminal چیست؟
یک ابزار خط فرمان است که امکان تعامل با سیستم عامل را فراهم می کند و کاربر از این طریق می تواند به چندین محیط خط فرمان دسترسی داشته باشد. این ابزار در نسخه های جدید ویندوز معرفی شده است.
-
آیا تنظیمات ویندوز ترمینال در ویندزو سرور و سایر نسخه ها مانند ویندوز 10 و ویندوز 11 نیز یکسان است؟
بله بسیاری از ویژگیها و دستورات در ویندوز 10 و 11 نیز قابل استفاده هستند.
-
WSL چیست؟
WSL (Windows Subsystem for Linux) یکی از قابلیت های مهم ویندوز ترمینال است کهبه شما امکان می دهد توزیع های لینوکس را در محیط ویندوز اجرا کنید.