همان طور ک ذکر کردیم cPanel یک کنترل پنل هاست لینوکسی محبوب است و طرفداران زیادی دارد. فرض کنید ازین کنترل پنل استفاده و اکنون قصد دارید فایل های وب سایت خود را مدیریت کنید. مدیریت فایل با File Manager در Cpanel امکان پذیر است. یعنی برای نظارت و کنترل هر فایلی باید به این بخش رجوع کنید.
Manage Files in Cpanel
مدیریت فایل با File Manager در Cpanel
به پنل هاست خود مراجعه کنید. در بخشFiles روی گزینه File Manager کلیک کنید.
این بخش نرم افزار File Manager است که امکانات کار با فایل ها و پوشه های سایت را در اختیار شما قرار می دهد.
در صورتی که بخواهید هر تغییری روی پوشه یا فایلی اعمال کنید ابتدا باید ان را انتخاب کنید. در بالای صفحه گزینه هایی مختلفی برای شما قابل دسترس خواهند بود که عبارت اند از:
Download: که به شما اجازه می دهد این فایل را دانلود کنید.
:View در صورتی که فایل قابل نمایش باشد آن را به شما نمایش خواهد داد. برای مثال فایل های تصویری را با انتخاب این گزینه می توانید مشاهده کنید.
Edit: انتخاب این گزینه باعث می شود که فایل مورد نظر باز شود و بتوانید محتویات آن را ویرایش کنید. (این گزینه برای فایلهای متنی فعال است)
Code Edit: با انتخاب این گزینه فایل مورد نظر در محیط ویرایش کد باز می شود. تنها فرق این گزینه با Edit در این است که فایلی که با این گزینه باز شود برای دستورهای مختلف برنامه نویسی وب رنگ بندی مجزا دارد و همچنین شماره خطوط نیز قبل از هر خط نوشته شده است.
:Move با انتخاب این گزینه یک کادر باز می شود و از شما مسیر جدید فایل را برای انتقال می پرسد. یعنی این گزینه عملیات جابجا کردن فایل را به عهده دارد.
Copy: با انتخاب این گزینه یک کادر باز می شود و از شما مسیر کپی کردن و نام فایل جدید را می پرسد. یعنی این گزینه عملیات کپی کردن فایل را بر عهده دارد.
Rename: با انتخاب این گزینه یک کادر باز می شود و نام جدید فایل یا پوشه را از شما می پرسد. یعنی این گزینه عملیات تغییر نام فایل را برعهده دارد.
Change Permissions : با انتخاب این گزینه می توانید سطح دسترسی فایل یا پوشه را تغییر دهید.
Delete: با انتخاب این گزینه می توانید فایل یا پوشه مورد نظر را حذف کنید.
Compress: با انتخاب این گزینه کادری باز می شود و از شما مشخصات فشرده سازی سوال می شود.
که نوع فشرده سازی را باید مشخص کنید که Zip، GZipو BZip هستند. و در کادر پایین نام فایل خروجی را وارد نمایید (که به صورت پیش فرض نام فایلی است که می خواهید آن را فشرده سازی کنید). و در نهایت روی دکمه Compress File(s) کلیک کنید تا فایل فشرده شده تهیه شود و بعد از آن می توانید فایل فشرده شده را با همان نامی که وارد کردید در همان پوشه مشاهده کنید.
Extract: این گزینه فقط برای فایل های فشرده فعال است و با انتخاب آن کادری باز می شود که از شما مسیری برای خارج کردن فایل شما از حالت فشرده درخواست می کند. بعد از تایپ مسیر مورد نظر روی دکمه Extract File کلیک کنید.
نکته: هر گاه تغییراتی را در فایل ها یا پوشه های سایت می دهید حتماً روی دکمه Reload در بالا کلیک کنید تا تغییرات اعمال شده را ببینید.
اگر چند فایل یا پوشه را با هم انتخاب کنید کلیه گزینه های بالا روی همه آنها اعمال خواهد شد!
مدیریت پوشه ها با File Manager در Cpanel
هنگام کلیک راست روی پوشه برای تغییر، گزینه های زیر موجود هستند:
Password Protect: با انتخاب این گزینه صفحه جدیدی باز می شود که در آن می توانید روی این پوشه رمز عبور بگذارید!
- برای گذاشتن رمز عبور گزینهPassword protect this directory را تیک بگذارید.
- برای اینکار در کادر Username یک نام کاربری برای این پوشه انتخاب کنید.
- در کادر Password رمز عبور مورد نظرتان را وارد کنید.
- و در کادر Confirm Password دوباره رمز عبور را وارد نمایید.
- روی دکمه Save کلیک کنید.
حال نام کاربری به لیستی که در پایین قرار دارد اضافه شده است. از این پس هر کس که آدرس این پوشه را در اینترنت وارد کند از او نام کاربری و رمز عبور پرسیده می شود. شما می توانید حتی چندین نام کاربری بسازید که با هر کدام اجازه دسترسی به آن پوشه صادر شود. و یا اینکه با دکمه Delete User هر کاربری را که خواستید از لیست حذف کنید. چنانچه خواستید پوشه را مجدداً آزاد کنید در همین صفحه تیک گزینه ی Password protect this directory را بردارید و روی Save کلیک کنید.
اضافه کردن فایل: برای اضافه کردن فایل به سایت پوشه مورد نظر خود را باز کنید و از قسمت بالا، روی Upload کلیک کنید. در صفحه جدیدی که باز می شود می توانید فایل یا فایل های مورد نظرتان را از روی کامپیوتر شخصیتان انتخاب کنید. درصد پیشرفت آپلود فایل زیر آن نمایش داده می شود.
در ورتی که گزینهرا Overwrite existing files تیک بگذارید، اگر فایلی با همین نام در آن پوشه موجود باشد این فایل جدید به جای آن قرار می گیرید. اگر تیک نداشته باشد برای فایل های هم نام سوال پرسیده می شود که آیا فایل جدید به جای فایل قدیمی قرار بگیرد یا خیر. و اگر روی Add Another Upload Box کلیک کنید یک گزینه دیگر برای اضافه کردن یک فایل دیگر اضافه می شود.
نکته: بهتر است برای گذاشتن چند فایل جدید، ابتدا آنها را در ویندوز فشرده کنید و فایل فشرده را در سایت آپلود کنید و بعد آن را Extract کنید!