ثبت دامنه RU. (روسیه) و مقررات خاص انتقال دامنه
آشنایی با دامنه RU.
دامنه RU. دامنهی سطح بالای کشوری فدراسیون روسیه که از سال ۱۹۹۴ ایجاد شده است. البته همانند کشور خودمان که دامنه «.ایران» برای استفاده در نام دامنههای فارسی ایجاد شده در روسیه نیز برای ثبت دامنه به الفبای سیریلیک روسی از پسوند دامنهی دوم ین کشور یعنی «рф.» استفاده میشود.
اگرچه رسماً از آغاز سال ۲۰۰۵ مسؤولیت رجیستری دامنهی RU بر عهدهی «مرکز هماهنگی دامنهی سطح بالای RU» قرار دارد، مراکز دیگری نیز کار ثبت دامنههای سطح دوم و سطح سوم RU را انجام میدهند. اما بیشتر شرکتهای بینالمللی ثبت دامنه برای ارایهی خدمات ثبت دامنههای RU با RU-CENTER کار میکنند که به شکل جالبی هنوز ثبت دامنههای .SU (دامنهی کشوری اتحاد جماهیر شوروی) را نیز انجام میدهد ! با توجه به این که کشور شوروی سالهای زیادی است که دیگر وجود ندارد اختلافاتی در مورد وضعیت قانونی و مالکیت این دامنه بین ICANN، دولت روسیه، و برخی مراکز اقتصادی روسیه وجود دارد.
آمار ثبت دامنههای RU قابل توجه بوده و تا آغاز سال ۲۰۱۳ بیش از ۴ میلیون دامنهی RU ثبت شده است. اگرچه ثبت دامنههای سطح دوم با پسوند RU و برخی دامنههای سطح سوم برای عموم آزاد است، تعداد زیادی دامنه برای نواحی جغرافیایی و سازمانها روسیه یا منظورهای دیگر رزرو شدهاند.
مزایای ثبت دامنههای RU.
روسیه کشور بزرگی است (در واقع پهناورترین کشور دنیا) و در منطقهی آسیای میانه، قفقاز و بخشهایی از اروپای شرقی که پیشتر جزو قلمرو شوروی بودند یا در اردوگاه بلوک شرق قرار داشتند هنوز نفوذ زیادی دارد. بسیاری از بازرگانان و صاحبان شرکتهای ایرانی همواره به بازارهای کشورهای پیرامون دریای خزر نظر دارند. راهاندازی نسخهی روسی سایت با پسوند ملی روسیه میتواند برای پیدا کردن رابطههای تجاری در این منطقه مفید باشد.
روسها در فضای اینترنت در بعضی زمینهها شهرت به هم زدهاند. سایتهای سرگرمکنندهی قوییی به زبان روسی وجود دارند. روسهای در فعالیتهای ضد کپیرایت ید طولایی دارند. اگرچه چنین فعالیتهایی توصیه نمیشود، برای فعالیت در این حوزهها داشتن دامنهی RU خودش میتواند مایهی اعتبار باشد.
مزیت دیگر این دامنهها تعرفهی ثبت پایین آنهاست. در حال حاضر هزینهی ثبت این دامنهها نصف دامنههای بینالمللی معروفی مانند COM و NET است.
واجدان شرایط ثبت دامنههای RU.
ثبت این دامنه برای همهی افراد و شرکتها ممکن است. اما نوع اطلاعات درخواستی برای ثبت این دامنه خاص است. همچنین مقررات مربوط به انتقال و تغییر مشخصات مالک دامنه دردسرهایی مشابه دامنهی IR خودمان دارد. در نتیجه باید در وارد کردن اطلاعات مربوط به هویت مالک دامنه دقت کافی به عمل آورد.
مقررات دامنههای RU.
دامنههای RU را تنها میتوان یکساله ثبت کرد.
نام دامنه RU میتواند ۲ تا ۶۴ کاراکتر باشد.
این دامنهها ضمانت برگشت پول ندارند. در نتیجه اگر بلافاصله پس از ثبت برای حذف دامنهی ثبت شده اقدام کنید پولی به شما برگردانده نخواهد شد.
ثبت این دامنهها آنی نیست. از زمان ثبت تا تأیید درخواست شما حدود ۱۰ دقیقه زمان لازم است. پس از تأیید درخواست از RU-CENTER ایمیل تأییدیه دریافت خواهید کرد.
تمدید دامنهی RU. تنها به صورت یکساله ممکن است.
امکان تمدید دامنه تا زمانی که تنها ۶۰ روز به انقضای آن مانده باشد وجود ندارد.
پس از انقضای دامنه تا ۳۰ روز مالک دامنه همچنان میتواند برای تمدید آن اقدام کند. در این فاصله هرگونه وبسایت، یا سرویس دیگری مانند ایمیل که روی این دامنه قرار دارد غیرفعال میگردد. پس از این مدت دامنه بلافاصله برای ثبت عمومی آزاد میشود.
برای انتقال دامنه هزینهای لازم نیست اما با انتقال دامنه دورهی ثبتی آن تمدید نمیشود.
برای انتقال دامنه احتیاجی به کد انتقال دامنه نیست. با این حال برای انتقال دامنه باید مستنداتی را در اختیار RU-CENTER بگذارید. همچنین برای انتقال دامنه به یک NIC-D Handle و یک رمز عبور نیاز خواهید داشت. این ویژگی مختص دامنههای RU (و تا حد زیادی دامنهی IR) است.
امکان فعالسازی ویژگی محرمانه ماندن اطلاعات whois برای دامنههای RU وجود ندارد.
تغییر مشخصات مالک دامنه شامل نام، نشانی، نام شرکت و دیگر مشخصات مرتبط با دامنههای RU نیاز به ارایهی مستندات به RU-CENTER دارد. اما تغییر شماره تلفن، نمابر، و نشانی ایمیل از کنترل پنل دامنه قابل انجام است.
برای ارایهی مستندات مراحل زیر لازم است:
۱- درخواست تغییر مشخصات. برای تغییر مشخصات باید به شرکت ثبت دامنه سفارش ایجاد یک شناسهی NIC-D جدید بدهید. برای دریافت شناسهی حقیقی (شخصی) جدید باید نام کامل، نام شرکت (در صورت وجود/اختیاری)، آدرس، شهر، استان یا ایالت، کد پستی، کشور، آدرس ایمیل، شماره تلفن همراه با کد کشوری، اطلاعات گذرنامه (شماره، محل صدور، تاریخ صدور)، تاریخ تولد (به صورت سال-ماه-روز) ارایه شود. برای شناسهی حقوقی (شرکتها و سازمانها) باید نام، نام شرکت، آدرس، شهر، استان یا ایالت، کد پستی، کشور، آدرس ایمیل، شماره تلفن همراه با کد کشوری، آدرس محل ثبت (حداقل شامل نام کشور و شهر)، و نام کامل شرکت مطابق اسناد ثبتی ارایه شود. برای شرکتهای تشکیل شده در روسیه برخی اطلاعات مالیاتی نیز لازم است!
۲- پس از دریافت شناسهی NIC-D جدید باید فرم مربوطه تکمیل شود و همراه با مدارک شناسایی شامل کپی گواهی ثبت شرکت (برای شرکتها) یا کپی صفحات گذرنامه به RU-CENTER فکس گردد. برای شرکتها فرم باید در سربرگ رسمی شرکت با مهر شرکت و با امضای دستی رییس شرکت یا نمایندهی او ارایه گردد. در صورتی که امضاکننده فردی غیر از رییس شرکت است باید کپی نامهی سپردن اختیارات مدیریت دامنهی شرکت از سوی رییس شرکت به وی به همراه مدارک موجود باشد. صفحات مدارک ارسالی باید شمارهگذاری شوند و تعداد صفحات مشخص گردد. نمونهی فرمهای درخواست مربوط به اشخاص و شرکتها را میتوانید در لینکها مشاهده کنید.
انتقال دامنه نیز مراحلی مشابه بالا دارد. انتقال دامنه میتواند به معنی تغییر شرکت ثبت دامنه بدون تغییر مشخصات، یا تغییر شرکت ثبت دامنه با تغییر مشخصات باشد. برای انتقال دامنه باید نخست از شرکت مقصد به نام یک شناسهی کاربری موجود درخواست انتقال داده شود یا یک شناسهی کاربری ایجاد شود و درخواست انتقال دامنه انجام بگیرد. دستورهای لازم برای نحوهی ارسال مدارک به ایمیل درخواست دهنده ارسال میشود. دو نوع فرم درخواست انتقال با تغییر مشخصات مانند فرمهای تغییر مشخصات بالا و بدون تغییر مشخصات وجود دارد.
چنانکه گفتیم ضرورتی ندارد که دامنههای RU حتماً از طریق RU-CENTER ثبت شده باشند و مراکز دیگری نیز وجود دارند. در این صوت برای انتقال دامنه به شرکتها مرتبط با RU-CENTER نخست باید از مبدأ درخواست انتقال به RU-CENTER داده شود. سپس مستندات لازم مشابه بالا با ذکر NIC-D جدید و شرکت جدید به RU-CENTER ارسال میشود تا دامنه به شرکت مورد نظرتان انتقال پیدا کند!
برای حذف دامنه باید نامهای به همراه کپی پاسپورت (برای اشخاص) یا کپی مدرک ثبت شرکت (برای شرکتها) با درخواست مشخص حذف مطابق فرم به RU-CENTER ارسال شود! راه سادهتر حذف دامنه تمدید نکردن آن است.
معمولاً دسترس به NIC-D و رمز عبور برای ورود به پنل دامنه در RU-CENTER در پنل دامنهی شرکت ثبت دامنه در اختیار شما قرار میگیرد و جزو مشخصات ثبت کنندهی دامنه است.
دامنههای روسی تنها یک مشخصهی whois دارند که همان ثبت کنندهی دامنه است و خبری از رابطهای فنی، مالی، و اداری نیست. اطلاعات لازم برای ثبت دامنه برای اشخاص شامل نام، اطلاعات گذرنامه و تاریخ تولد است. برای شرکتها محل ثبت شرکت (حداقل شامل شهر و کشور) و نام رسمی لازم است.
با تشکر
وب داده پایدار