-
پشتبانی ثبت تیکت و سوالات پیش از خرید
-
پشتیبانی تلفنی 021-91300210
-
پشتیبانی فوری 0313740
چطور می توانیم یک نام دامنه مناسب انتخاب کنیم؟
سلام دوستان؛
دامنه سایت اساسا همان آدرس فیزیکی وب سایت شما است. همان طور که هر خیابان یا خانه ای نام و کد پستی دارد، یک مرورگر وب هم به یک نام دامنه برای هدایت کاربر به یک وب سایت نیاز دارد. یک نام دامنه به شکل دو عنصر اصلی شکل می گیرد. به عنوان مثال، نام دامنه webdade.com شامل نام وب سایت (وب داده) و نام دامنه (.com) می باشد. هنگامی که یک شرکت (یا یک فرد) یک نام دامنه را خریداری می کند، می تواند مشخص کند که نوع وب سایت او چیست و چه پسوندی را برای دامنه خود تهیه کند.
انتخاب نام دامنه سایت
تمامی دامنه هایی که ثبت می شوند، توسط یک سازمان به نام ICANN نظارت می شوند. ICANN مشخص می کند که کدام دامنه ها در دسترس هستند. این مجموعه شامل پایگاه داده ای متمرکز از دامنه های آزاد و ثبت شده می باشد. هر وب سایتی که بازدید می کنید شامل دو عنصر اساسی نام دامنه و سرور است.
- سرور سیستمی فیزیکی است که میزبانی فایل ها و پایگاه های داده وب سایت شما را بر عهده دارد. این سرور با پردازشات وب سرور قادر است وب سایت شما را در اختیار بازدیدکنندگان قرار دهد.
- نام دامنه همان چیزی است که کاربران برای دسترسی به سایت شما در مرورگر وارد می کنند. بدون نام دامنه، کاربران باید آدرس IP خاص سرور شما را به یاد داشته باشند تا بتوانند به سایتتان دسترسی داشته باشند که تقریبا حفظ آیپی سایت های مختلف غیر ممکن است!
دامنه ها چگونه کار می کنند؟
بدون نام دامنه، هر کسی که مایل به بازدید از وب سایت شما باشد باید آدرس IP آن را وارد کند. اما مشکل این است که بخاطر سپردن یک آدرس IP دشوار است. برخی افراد از تکنیک های پارک یا ریدایرکت استفاده می کنند که کاربر به طور خودکار به دامنه دیگری هدایت می شود. این کار می تواند برای برخی کمپین ها مفید واقع شود.
انواع دامنه های مختلف
تمام دامنه ها از یک فرمول خاص تبعیت می کنند به صورت واضح تر از یک نام + پسوند تشکیل شده اند. پسوند دامنه نشان دهنده ماهیت سایت است. com حدود 46.5٪ از تمام دامنه های وب سایت های جهانی را شامل می شود. پسوندهای متفاوتی چون .org و .net نیز وجود دارد که می توان از آن ه نیز استفاده کرد. به طور کلی، رایج ترین انواع نام دامنه ها عبارتند از:
TLD: دامنه های سطح بالا
دامنه سطح بالا یک نوع نام دامنه است که در سطح بالایی قرار دارد. بیش از یک هزار TLD وجود دارد، اما رایج ترین آن ها عبارتند از:
- com
- org
- net
- edu
فهرست رسمی دامنه های TLD توسط یک سازمان تحت عنوان IANA (Internet Assigned Names Authority) جمع آوری و ثبت می شوند. لیست TLD ها شامل ccTLD ها و gTLD است که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.
ccTLD: دامنه سطح بالا کد کشوری
ccTLD ها فقط از دو حرف استفاده می کنند و بر اساس کد های کشور های بین المللی می باشن به عنوان مثال .us برای ایالات متحده و .jp برای کشور ژاپن است. این نوع دامنه ها اغلب توسط شرکت هایی استفاده می شوند که سایت هایی خاصرا برای مناطق خاصی طراحی و توسعه می دهند.
gTLD: دامنه سطح بالای عمومی
یک gTLD اساسا همان TLD است که به یک کد کشور متکی نیست. بسیاری از دامنه های gTLD برای یک بخش خاص استفاده می شوند، به عنوان مثال دامنه .edu برای مؤسسات آموزشی بسیار مناسب است. بر اساس موارد ذکر شده به معیارهای خاصی برای ثبت یک gTLD نیاز ندارید ندارید، به همین دلیل است که دامنه .com برای اهداف تجاری و… استفاده می شود.
- mil (نظامی)
- gov (دولتی)
- org (برای سازمان های غیر انتفاعی)
- net در ابتدا برای ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP) طراحی شده بود، اما اکنون به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد .
دامنه های سطح دوم
احتمالا در وب گردی های خود با این دامنه ها برخورد داشته اید. در این بخش در مورد دامنه ای صحبت می کنیم که مستقیما در زیر نام دامنه سطح بالا قرار دارد. به عنوان مثال، شرکت های بریتانیایی گاهی اوقات از .co.uk به جای .com استفاده می کنند که یک نمونه از دامنه سکند لول است. دامنه .gov.uk نیز از همین نوع است و اغلب توسط موسسات دولتی استفاده می شود.
ساب دامنه
Sساب دامنه ها نوعی دیگر از انواع دامنه هستند که ایجاد آن ها بسیار ساده است و اصولا به یک دایکرتوری روی سرور اشاره دارند. برای مثال، فیس بوک از آدرس developers.facebook.com برای ارائه اطلاعات خاص به توسعه دهندگان فیس بوک است. support.google.com مثال دیگری از ساب دامنه است.
نحوه ثبت دامنه
هاستینگ ها از روش ها و سیستم های مختلفی نسبت به ثبت دامنه سایت اقدام می کنند. بنابراین فرایند ثبت دامنه سایت بسته به ارائه دهنده متفاوت است. این روال معمولا با جستجوی نام دامنه شروع می شود. نمایندگان ثبت دامنه به شما اجازه می دهند نام دامنه دلخواه خود را وارد و جستجو کنید و ببینید آیا این نام در دسترس است یا نه. در صورت آزاد بودن می توانید آن را تهیه کنید.
چگونه یک دامنه را انتقال دهیم؟
نام دامنه می تواند بین رجیسترها منتقل شود. دقت داشته باشید برای این منظور باید موارد زیر رعایت شوند:
- باید بیشتر از 60 روز از زمان ثبت نام انتقال گذشته باشد.
- این دامنه نباید در حالت Redemption یا در انتظار حذف باشد.
- باید کد مجوز دامنه (کد EPP) را داشته باشید.
- مالکیت دامنه باید معتبر باشد.
این فرایند ممکن است بین 4 الی 7 روز طول بکشد.
جمع بندی نهایی
نام دامنه معادل یک آدرس پستی است.
- نام دامنه وب سایت چیزی شبیه آدرس خیابان برای مسیر یابی است.
- دامنه ها شامل یک نام (مثل وب داده ) و یک پسوند دامنه (مثل .com) هستند.
- فرآیند ثبت نام دامنه توسط ICANN نظارت می شود.
- دامنه های .com محبوب ترین نوع هستند و چیزی حدود 46.5٪ از وب ها دارای این پسوند اند.
- ccTLD ها از کدهای کشوری استفاده می کنند و بر اساس مناطق جغرافیایی (یعنی .cn یا .es) را تعیین می شوند.
- gTLD ها برای موارد خاص مورد استفاده قرار می گیرند. (به عنوان مثال .org برای سازمان ها)
- هر رجیستر دارای فرایند ثبت نام متفاوتی است.
- می توانید با جستجوی دامنه از ازاد بودن آن اطلاعاتی به دست آورید.
- دامنه ها را می توان از یک رجیستر به رجیستر دیگری منتقل کرد.