سلام دوستان؛
امروزه با توجه به گسترش و پیشرفت هایی که در دنیای دیجیتال صورت میگیرد نیاز به همگام شدن با تکنولوژی ها بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است به همین دلیل باید فعالیتهای خود را به سمت بازارهای دیجیتال و آنلاین شدن هدایت کنیم در این میان با توجه به رقابتهای تنگاتنگ میان بازارهای مختلف توجه به عناصری مانند کیفیت سایت، عملکرد، کارایی و سرعت از اهمیت ویژه ای برخوردار است بر همیت اساس برای پیشی گرفتن از رقیبان خود باید بر روی جوانب مختلف از جمله افزایش سرعت سایت خود کار کنیم علاوه بر موارد ذکر شده موتور جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو توجه فوق العاده ای به فاکتور سرعت دارند و آن را یکی از ملاک های رتبه بندی وب سایت ها قرار دادهاند سایتی که کند باشد بازدیدکننده ای نخواهد داشت.
افزایش سرعت سایت
موارد متعددی موجب کاهش سرعت وب سایت میشود که شناسایی و رفع آن ها میتواند موجب بهبود عملکرد سایت شود از مهم ترین عوامل کندی سایت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- میزبانی: در صورتی که میزبانی شما به صورت صحیحی پیکربندی نشده باشد ممکن است دچار افت سرعت شوید.
- حجم صفحات: در صورتی که کدهای صفحات و محتوای آن به درستی بهینه نشده باشند با صفحات لاک پشتی مواجه خواهید شد منظور از بهینه بودن محتوا وجود تصاویر فشرده، ویدیو های کم حجم و کدنویسی مناسب است.
- اسکریپت های خارجی که با سایت در ارتباط هستند می توانند موجب کندی سایت شوند.
- عوامل اضافه شده به وب سایت که ضروری نیستند مانند چت آنلاین در یک سایت وبلاگی.
- و…
از جمله مزایای یک وب سایت پرسرعت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- تجربه کاربری مثبت
- سئوی مناسب
- مورد توجه بودن توسط موتور های جستجو
- افزایش کارایی سایت
- بهبود زمان بارگذاری صفحه
- بهبود موقعیت سایت در نتایج جستجو
- و…
در ادامه به بررسی روش هایی برای افزایش سرعت سایت خواهیم پرداخت که به کمک آن ها می توانید وب سایت خود را ارزیابی کرده و همچنین قدم هایی در جهت افزایش سرعت سایت و بهبود وضعیت بردارید. ابتدا به کمک ابزارهای تست سرعت وضعیت وب سایت خود را بررسی کنید این ابزارها تحلیل های بسیار جامعی از سرعت بارگذاری صفحات وب سایت شما ارائه می کنند یکی از ابزارهای بسیار عالی در این زمینه ابزار شناخته شده ی جیتی متریکس است. ابزار دیگری که بسیار محبوب واقع شده و میتوان به آن اشاره کرد ابزار تست سرعت گوگل است که تمامی فاکتورهای مورد نظر گوگل را روی وب سایت شما تجزیه و تحلیل خواهد کرد و پیشنهادهایی برای بهبود این موارد ارائه خواهد داد با بررسی پیشنهادات و رفع ارورهای وب سایت می توانید موجب بهبود سرعت سایت خود شوید برای این مورد به تست سرعت گوگل رجوع کنید آدرس سایت خود را وارد کرده و سپس گزارش آن را دریافت کنید.
حذف افزودنی های بی مصرف
اگر از سیستم های مدیریت محتوا مانند وردپرس یا جوملا استفاده میکنید بهتر است یک ارزیابی کلی از افزودنی های وب سایت خود داشته باشید برخی از موارد نصب شده اند ولی استفاده نمی شوند بهتر است آن ها را غیر فعال و حذف کنید به این صورت حجم زیادی از پهنای باند شما آزاد خواهد شد این کار روی عملکرد وب سایت شما تاثیر به سزایی خواهد داشت و همچنین آسیبپذیریهای امنیتی را کاهش می دهد.
کوچک سازی کدها
در برخی موارد دیده میشود که طراحان و کدنویسان به صورت سازماندهی شده کد نویسی میکنند و در برخی موارد کدها به صورت پراکنده و غیر سازمانی در کنار هم قرار میگیرند پراکنده بودن کدها و اصولی نبودن آن ها موجب می شود سرعت بارگذاری صفحات تحت تاثیر قرار بگیرد به همین دلیل بسیار توصیه میشود که به سازماندهی آن ها اقدام کنید همچنین می توانید کد های غیر ضروری خود را حذف کنید تا علاوه بر کاهش حجم فایل ها صفحات شما نیز سریعتر واگذار شوند برای این مورد می توانید از یک برنامه نویس قدر کمک بگیرید و یا اینکه از افزونه های بهینه سازی استفاده کرده و کد های غیر ضروری را یافته و حذف کنید دقت داشته باشید که حذف کدهای اساسی موجب خلل در عملکرد سایت خواهد شد پس در بررسی این مورد دقت زیادی صرف کنید این کار نهایتا موجب افزایش سرعت سایت خواهد شد.
نسخه PHP مورد استفاده
هر وب سایت با توجه به ماهیت آن از یک نسخه php استفاده میکند جالب است بدانید که سرعت نسخه های مختلف با یکدیگر متفاوت هستند همچنین هر کدام برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند یافتن بهترین و سازگارترین نسخه که بتواند با وب سایت شما هماهنگ عمل کند می تواند روی سرعت نیز تأثیرگذار باشد علاوه بر این هر نسخه میزان خاصی از حافظه را به خود اختصاص میدهد بنابراین سعی کنید نسخه سازگار با سایت خود را پیدا کرده و آن را فعال کنید اصولا نسخه های بالاتر عملکرد بهتری نیز دارند.
پاکسازی پایگاه داده
همانطور که میدانید هر وب سایت دارای یک دیتابیس برای ذخیره سازی اطلاعات خود است افزودن هر مطلب، قالب، محتوا، دیدگاه و… فضایی را در پایگاه داده به خود اختصاص میدهد دیتابیس نیز مانند منزل هرچند مدت یکبار نیاز به خانهتکانی دارد می توانید موارد غیرضروری، اطلاعات زائد و اطلاعات اضافی، نظرات اسپم،پرس و جوهای بلا استفاده و غیرضروری را تشخیص داده و حذف کنید این کار موجب افزایش سرعت سایت شده و پایگاه داده می تواند عملکرد بهتر و مناسب تری داشته باشد اگر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنید می توانید به کمک افزونه های پاکسازی دیتابیس این کار را با سرعت بالاتر و دقت بیشتری انجام دهید.
ایجاد قابلیت بارگذاری آهسته تصاویر یا LAZY LOAD
یکی از قابلیت های بسیار جذاب برای هر سایت لیزی لود یا بارگزاری آرام تصاویر است. این قابلیت موجب می شود که هنگام اسکرول صفحه به سمت پایین تصاویر به ترتیب بارگزاری شوند به این صورت علاوه بر ایجاد تجربه کاربری مثبت برای بازدید کننده موجب افزایش سرعت بارگذاری صفحه خواهید شد.
کاهش تعداد درخواست های HTTP
تعداد درخواست هایی که به سمت وب سرور ارسال میشوند میتوانند بر روی سرعت بارگذاری صفحات تاثیرگذار باشند. با کاهش دادن تعداد این درخواست ها و حذف درخواست های غیر ضروری می توانید تاثیر چشم گیر آن را در افزایش سرعت ببینید.
موفق باشید. 🙂