همه وب سایت های بدون تصویر مانند یک بخش بزرگ متنی کسالت بار هستند. برای جلب توجه بازدیدکنندگان، استفاده از تصاویر با کیفیت بالا ضروری است. کاربران محتوای وب سایت شما را تجزیه و تحلیل می کنند وجود تصاویر متون را خواناتر و جذاب تر خواهد کرد. وجود تصویر تا حدودی می تواند میزان ورودی دریافتی از طریق موتورهای جستجو را افزایش دهد. اما برای بهره بردن از این مزایا، ابتدا باید به بهینه سازی تصاویر سایت بپردازید.
بهینه سازی تصاویر سایت
اکثر صاحبان وب سایت ها تصاویری که اصلا بهینه نشده اند را آپلود و استفاده می کنند. این کار می تواند رتبه وب سایت را تحت تاثیر قرار دهد. در این آموزش از وب داده یاد می گیرید که چرا بهینه سازی تصاویر سایت یک کار بسیار مهم است. در ادامه به معرفی پنج روش برای بهینه سازی تصاویر سایت خواهیم پرداخت.
چرا باید تصاویر را بهینه کنیم؟
عدم بهینه سازی تصاویر ممکن است موجب بروز مشکلاتی چون افزایش زمان بارگذاری صفحات، استفاده بیش از حد از پهنای باند و… شود. تصاویر بهینه نشده پهنای قابل توجهی را مصرف می کنند که غیر ضروری است! دلالیل متعددی برای بهینه سایزی تصاویر سایت وجود دارد از جمله:
افزایش سرعت بارگذاری سایت
یک سایت ضعیف و کند تجربه کاربری منفی را برای بازدیدکنندگان ایجاد می کند. این تجربه منفی باعث می شود که نرخ بازدهی کاهش یابد و کاربر زمان کمتری در وب سایت شما سپری کند. نمی توان انتظار داشت که کاربران منتظر لود شدن تصاویر بمانند و ممکن است سایت را ترک کنند این باعث افزایش بانس ریت خواهد شد. همچین بعداز بهینه سازی، فضای کمتری اشغال خواهد شد.
توجه گوگل و سایر موتورهای جستجو به وب سایت های سریع
موتورهای جستجو توجه فوق العاده ای به سایت هایی دارند که زمان بارگذاری آن ها سریع است. این وب سایت ها رتبه بندی بهتری می گیرند. با بهینه سازی تصاویر، عملکرد سایت نیز بهبود خواهد یافت. تصاویر بهینه شده می توانند در نتایج جستجوی تصویری نیز ظاهر شوند و در نتیجه میزان ورودی سایت و ترافیک بالاتر خواهد رفت. همه این موارد موجب بهبود رتبه شما خواهند شد. بهینه سازی تصاویر وقت گیر و سخت نیست. می توانید در کنار حفظ کیفیت تصاویر بهینه ای داشته باشید.
5 راه کار برای بهینه سازی تصاویر سایت
هدف بهینه سازی تصویر و کاهش حجم فایل بدون افت کیفیت است. هیچ راهی عالی و نهایی برای بهینه سازی وجود ندارد، اما می توان تعادل را حفظ کرد یعنی تصویر را تا حد معقول کم حجم کرد. روش های متعددی برای بهینه سازی تصاویر وجود دارد حتی می توانید روش های چندگانه را روی تصاویر پیاده سازی کنید.
1- مناسب ترین فرمت فایل را انتخاب کنید
قبل از شروع به بهینه سازی بررسی کنید که فرمت مناسبی را انتخاب کرده اید. فرمت فایل انتخابی بر اندازه کل و پروسه بهینه سازی تصویر تاثیرگذار است. فورمت های تصویری JPEG و PNG دو نوع از رایج ترین ها هستند. فورمت JPEG معمولا برای عکس ها و تصاویر کلی استفاده می شود، چون:
- می توان تصاویر کوچک تری داشت.
- کیفیت تصاویر مطلوب است.
- بدون از دست دادن کیفیت، می توانند بهینه سازی شوند.
فورمت PNG برای بردارها، لوگوها، عکس ها و تصاویر کوچک استفاده می شود. این نوع فایل ها سایز بیشتری دارند اصولا این فورمت در موارد خاص استفاده می شود. به جز فورمت PNG و JPEG می توانید از ده ها نوع فورمت دیگر نیز استفاده کنید. اما یک استثنا وجود دارد. احتمالا متوجه محبوبیت فورمت GIF در سال های اخیر شده اید. این فیلم های کوچک متحرک برای مصارف متعددی در وب سایت تعبیه می شوند. اگر قصد درج یک ویدیو کوچک را دارید بهتر است آن را در قالب GIF منتشر کنید. فورمت MP4 برای ویدیوهای کوچک توصیه نمی شود.
2- تصاویر خود را فشرده سازی کنید
هنگام فشرده سازی یک تصویر باید تعادل بین کیفیت، فشرده سازی و اندازه تصویر را حفظ کنید. با حداقل فشرده سازی، یک فایل بزرگتر اما یک تصویر با کیفیت بالاتر خواهید داشت. با سطح بالایی از فشرده سازی، اندازه تصویر بسیار کوچک خواهد شد، اما کیفیت تصویر چندان جالب نیست. به همین دلیل باید تناسب بین کیفیت و فشرده سازی رعایت شود. اگر وب سایتی دارید که کیفیت تصاویر بسیار مهم است (مثل وب سایت عکاسی) باید دقت زیادی داشته باشید تا کارتان دچار تزلزل نشود و کیفیت تا حد مطلوبی باقی بماند. در ادامه ابزارهای مبتنی بر دسکتاپ، ابزارهای مبتنی بر وب و چند افزونه وردپرسی را برای فشرده سازی تصاویر بدون افت کیفیت معرفی خواهیم کرد.
3- انواع ابزارهای بهینه سازی تصاویر سایت
ابزارهای مبتنی بر دسکتاپ امکان کنترل بیشتری بر تنظیمات بهینه سازی تصاویر را می دهند. کسانی که از ویرایشگر عکس مانند فتوشاپ استفاده می کنند این ابزارها را ترجیح می دهند. برخی از محبوب ترین ابزارهای مبتنی بر دسکتاپ عبارتند از:
- فتوشاپ Adobe Photoshop دارای ابزار فشرده سازی داخلی است که تصاویر را برای وب بهینه می کند.
- GIMP – یک جایگزین رایگان برای فتوشاپ و دارای بهینه سازی داخلی است.
- Affinity Photo – این یک جایگزین ارزان تر برای فتوشاپ است که دارای ویژگی های فشرده سازی تصویر است.
- Paint.NET – یک ویرایشگر عکس برای کاربران ویندوز و یک جایگزین مناسب برای فتوشاپ و شامل ویژگی های فشرده سازی تصاویر است.
ابزارهای فوق به شما اجازه می دهند تنظیمات بهینه سازی تصویر را کاملا کنترل کنید.
4- معرفی ابزارهای خودکار بهینه سازی تصاویر
اگر یک رویکرد ساده تر را ترجیح می دهید، می توانید از ابزارهای آنلاین استفاده کنید که به طور خودکار عکس های شما را دریافت کرده و بهینه سازی می کنند. JPEGmimi و TinyPNG از رایج ترین ابزارهای مبتنی بر وب و رایگان هستند.
5- افزونه های وردپرسی فشرده سازی تصاویر
اگر کاربر وردپرس هستید و به دنبال افزونه ای برای فشرده سازی اتوماتیک تصاویر می گردید، می توانید از موارد زیر کمک بگیرید:
Imagify Image Optimizer – این افزونه سطوح مختلف فشرده سازی را ارائه می دهد.
ShortPixel Image Optimizer – افزونه ای رایگان است و به شما اجازه می دهد تا هر ماه فشرده سازی 100 عکس را انجام دهید.
WP Smush – این افزونه تصاویر را به هنگام آپلود آنها در سایت بهینه می کند. افت کیفیتی نخواهید داشت و از برترین موارد در نوع خود است.
Optimus Image Optimizer – این افزونه در عین سبک بودن بسیار مناسب است و تصاویر را به شیوه lossless فشرده می کند به همین دلیل در عین کاهش سایز فایل، افت کیفیت نخواهید داشت.
موفق باشید. 🙂