سلام دوستان؛
همان طور که ذکر کردیم یکی از ارورهای رایج در وردپرس عدم دسترسی به صفحات لاگین است که به دلیل نداشتن مجوزهای لازم این اجازه صادر نمی گردد. رفع خطای متاسفانه شما اجازه بازدید از این صفحه را ندارید با طی کردن 10 مرحله امکان پذیر است. در آموزش قبلی از وب داده به بررسی 5 روش ریشه یابی به منظور رفع خطا پرداخیتم در این جلسه نیز قصد داریم به بررسی سایر مراحل بپردازیم در نهایت با بررسی این نکات می توان دلیل بروز خطا را یافت و آن را رفع کرد.
- جلسه اول رفع خطای شما اجازه دسترسی به این صفحه را ندارید
رفع خطای متاسفانه شما اجازه بازدید از این صفحه را ندارید
همان طور که در جلسه قبلی نیز ذکر شد، نبود مجوز لازم موجب عدم دسترسی به بخش مورد نظر خواهد شد. باید تمام نکاتی که منجر به بروز چنین خطایی می شود را به صورت تک به تک بررسی کرد تا دلیل نمایش خطای متاسفانه شما اجازه بازدید از این صفحه را ندارید مشخص گردد و در نهایت با انجام اقدامات لازم ارور به صورت کامل رفع شود. 5 مرحله ابتدایی در جلسه پیشین مورد بررسی قرار گرفته شد که به شرح زیر است:
- دانگرید سایت یا بازگردانی تغییرات به زمان قبل از بروز خطا
- فعال کردن حالت WP_Debug
- بررسی دسترسی های ورود به سیستم و ارور لاگ سایت
- بررسی کردن اعلان های افزونه های امنیتی
- بررسی مجوزهای دسترسی یا پرمیشن ها
در این جلسه نیز قصد داریم به بررسی سایر فاکتورها بپردازیم.
6- غیر فعال کردن تمام قالب و افزونه ها
همان طور که قبلا ذکر شد، قالب یا افزونه ای که به تازگی نصب یا به روزرسانی شده است، می تواند باعث بروز خطای ” متاسفانه شما اجازه بازدید از این صفحه را ندارید ” گردد. به همین ترتیب، یکی از روش های ریشه یابی مشکل این است که تمام افزونه ها و قالب های فعال خود را غیرفعال کنید. در صورتی که نمی توانید به داشبورد مدیریت دسترسی داشته باشید، باید قالب ها و افزونه های خود را از طریق FTP به صورت دستی غیرفعال کنید.
پس از انجام این کار، بررسی کنید که آیا خطا همچنان پابرجا است یا خیر. در صورتی که خطای ” متاسفانه شما اجازه بازدید از این صفحه را ندارید “ همچنان در حال نمایش بود، یعنی قالب یا افزونه ها مشکل ساز نبوده اند و باید به دنبال سایر دلایل باشیم.
اگر با غیر فعال کردن کل موارد، خطا رفع شد در گام بعدی باید قالب و افزونه های خود را یکی یکی فعال کنید، هر بار چک کنید که آیا خطا نمایش داده می شود یا خیر. هنگامی که با فعال کردن یک افزونه خطای مورد نظرمان مشاهده گردد یعنی همین قالب یا افزونه که آخرین بار فعال شده دلیل بروز آن است. در نهایت باید افزونه یا قالب مشکل ساز را با مورد دیگری جایگزین کنید.
7- بررسی و ساخت فایل htaccess به صورت دستی
اگر هیچ یک از مواردی که در بالا ذکر شد مشکل ما را رفع نکرد باید کدها را بررسی کنید. ممکن است مشکلی در کدهای فایل .htaccess وجود داشته باشد. برای بررسی این مورد، از طریق یک سرویس FTP به پوشه public_html خود مراجعه کنید و فایل htaccess را بیابید. روی فایل راست کلیک کرده، Rename را انتخاب کرده و نام را به .htaccess_backup تغییر دهید. تغییر نام موجب می شود که بتوانیم فایل دیگری بسازیم و در صورت پشیمانی فایل قبلی را مجددا استفاده کنیم.
حالا روی فایل دوباره راست کلیک کرده و آن را دانلود کنید:
فایل htaccess را در ویرایشگر متنی دلخواه مانند نوت پد باز کنید. نام فایل را به .htaccess تغییر دهید و تمام محتوای فایل را با قطعه کد زیر جایگزین کنید:
# BEGIN WordPressRewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] # END WordPress
8- ارتقاء PHP سایت به آخرین نسخه موجود
یکی از رایج ترین دلایلی که موجب بروز خطای ” متاسفانه شما اجازه بازدید از این صفحه را ندارید ” می شود، قدیمی بودن نسخه php سایت است. علاوه بر این، استفاده از نسخه قدیمی PHP می تواند خطرات امنیتی به دنبال داشته باشد. به همین دلیل ارتقاء به آخرین نسخه php موجود ارزشمند است و احتمال رفع خطا نیز وجود دارد.
قبل از ارتقا دادن به آخرین نسخه PHP، باید بررسی کنید که وب سایت شما با آن نسخه سازگار است یا خیر. در نهایت نیز نسخه بکاپی از سایت خود تهیه کنید. همچنین قبل از ارتقاء توصیه می شود یک نسخه لوکال از وب سایت خود تهیه کنید. به این صورت می توانید کلیه آزمون و خطاها و بررسی سازگاری نسخه php را روی لوکال انجام دهید. اگر نسخه مورد نظر با سایت شما سازگاربود، از طریق کنترل پنل اقدام کنید.
9- پیشوند جداول پایگاه داده خود را بررسی کنید
برای بررسی اینکه پیشوند پایگاه داده سایت شما درست است یا خیر، ابتدا باید فایل wp-config.php و همچنین پایگاه داده وردپرس خود را بررسی کنید. سپس باید بررسی کنید که آیا پیشوندی که برای جداول در دیتابیس تعریف شده با مقداری که در فایل wp-config.php وارد شده مطابقت دارد یا خیر. بعد از بررسی های لازم در صورت عدم تطابق، مقدار صحیح را وارد و مجددا وضعیت خطا را بازبینی کنید.