سلام دوستان؛
در این آموزش قصد داریم نحوه نصب LAMP در سرور لینوکس با سیستم عامل اوبونتو 16.04 را با هم بررسی کنیم. LAMP مخفف واژه های زیر است:
- L inux
- A pache
- M ySQL
- P HP
LAMP یک بسته محبوب برای استفاده و توسعه برنامه های پویای تحت وب است.
در این فرآیند، لینوکس به عنوان سیستم عامل برای اجرای برنامه های تحت وب روی سرور عمل می کند. MySQL به عنوان پایگاه داده استفاده می شود. Apache به عنوان وب سرور مورد استفاده قرار می گیردو PHP بنیز رای پردازش محتوای پویا مکاربرد دارد. در برخی پروسه ها، Perl به جای PHP یا Python استفاده می شود. در این آموزش از وب داده ما PHP را نصب می کنیم؛ زیرا محبوب ترین انتخاب برای این پشته است.
نصب LAMP روی سرور
قبل از شروع آموزش و نصب LAMP، به موارد زیر نیاز خواهید داشت:
- دسترسی SSH
- سیستم عامل اوبونتو
- کاربر غیر ریشه sudo
توصیه وب داده به شما این است که از کاربر sudo به جای کاربر ریشه برای نصب نرم افزار با اهداف امنیتی استفاده کنید. اگر دسترسی روت سرور مجازی خود را دارید، می توانید با دستورات زیر یک کاربر sudo ایجاد کنید
adduser <username>
دستور بالا یک کاربر با نام کاربری ارائه شده شما ایجاد می کند. اکنون دستور زیر را وارد کنید:
usermod -aG sudo <username>
با دستور زیر به این کاربر جدیدی که ایجاد کردید، سوئیچ کنید.
sudo su - <username>
نحوه کارکرد LAMP چگونه است
هرگاه درخواست یک صفحه وب به سرور ارسال شود، مرورگر آن را به یک برنامه به نام وب سرور منتقل می کند، در این آموزش از وب سرور آپاچی استفاده می کنیم. آپاچی درخواست فایل را دریافت کرده و پاسخ خود را در قالب اطلاعاتی به مترجم php منتقل می کند سپس اطلاعات از پایگاه داده MySQL دریافت شده و یک صفحه وب به عنوان پاسخ به سمت وب سرور آپاچی ارسال می شود. وب سرور این صفحه وب تولید شده را برای کاربر می فرستد.
مرحله 1: نصب وب سرور آپاچی
قبل از شروع نصب آپاچی روی سرور مجازی، سیستم خود را به روز کنید و باید آخرین پکیج ها روی سیستم شما نصب باشند.
sudo apt-get update sudo apt-get upgrade
حالا Apache2 را با دستور زیر نصب کنید.
sudo apt-get install apache2
بررسی موارد نصب شده
برای بررسی مواردی که تا این مرحله نصب کردید، مرورگر سرور مجازی خود باز کنید و آدرس را در نوار آدرس وارد کنید.
http: // <your_vps_ip_address_here>
برای مثال، اگر آدرس IP سرور شما 195.110.59.211 باشد قطعه کدی که باید وارد کنید به صورت زیر است:
http://195.110.59.211
در نهایت خروجی حاصل مشابه تصویر زیر خواهد بود:
نکته: در صورت که آی پی آدرس سرور خود را نمی دانید، سریع ترین روش یافتن آیپی اجرای دستور زیر است. این دستور آدرس IP عمومی سرور شما را نمایش می دهد.
dig + short myip.opendns.com @ resolver1.opendns.com
عیب یابی و چک کردن مراحل نصب
اگر تصویر فوق را نبینید یعنی یک جا در مراحل نصب اشتباهی رخ داده است. ممکن است فایروال سرور فعال باشد.ابتدا باید وب سرور Apache را فعال کنید تا درخواست های وب سرور از پورت 80 و پورت 443 پاسخ داده شود. بعد UFW را نصب کنید. برای این منظور دستور زیر را وارد کنید.
sudo apt-get install ufw
سپس اجازه عبور ترافیک HTTP و HTTPS را از طریق فایروال را صادرکنید.
sudo ufw allow http sudo ufw allow https
این فرمان که وارد کردید از طریق فایروال اجازه ترافیک HTTP و HTTPS را صادر می کند. UFW برنامه خط فرمانی به نام Uncomplicated Firewall است. این خط فرمان برای مدیریت و قانون گذاری فایروال لینوکس استفاده می شود. اکنون آدرس IP سرور مجازی خود را در مرورگر سرور وارد کنید به این صورت کیفیت نصب مشخص خواهد شد و می توان بررسی کرد که آیا مراحل به درستی انجام شده یا خیر. نصب را بررسی کنید.حتی می توانید وضعیت وب سرور آپاچی را با دستور زیر بررسی کنید.
sudo systemctl status apache2
مرحله 2: نصب MySQL
MySQL به عنوان یک پایگاه داده عمل می کند. برای نصب MySQL، دستور زیر را وارد کنید.
sudo apt-get install mysql-server
در طول مراحل نصب، رمز عبور ریشه درخواست می شود. از یک رمز عبور قوی استفاده کنید. دقت داشته باشید که این بخش را خالی رها نکنید.
کاربر ریشه بالاترین سطح از کاربر مجاز MySQL است. با استفاده از کاربر ریشه می توانید کاربران دیگری هم در پایگاه های داده خود ایجاد کنید. می توانید وضعیت سرویس MySQL را با فرمان زیر بررسی کنید.
sudo systemctl status mysql
خروجی:
mysql.service - MySQL Community Server Loaded: loaded (/lib/systemd/system/mysql.service; enabled; vendor preset: enabled) Active: active (running) since Tue 2017-07-11 09:39:40 EDT; 1min 39s ago Main PID: 9579 (mysqld) CGroup: /system.slice/mysql.service └─9579 /usr/sbin/mysqld Jul 11 09:39:39 abandoned-plate systemd[1]: Starting MySQL Community Server... Jul 11 09:39:40 abandoned-plate systemd[1]: Started MySQL Community Server.
مرحله 3: نصب PHP
پی اچ پی درخواست های شما را اجرا می کند. به کمک دستور زیر می توانید PHP و ماژول مورد نیاز را نصب کنید.
sudo apt-get install php libapache2-mod-php php-mcrypt php-mysql php-cgi php-curl php-json
این فرمان آخرین نسخه PHP و برخی از ماژول های مورد نیاز را نصب می کند.
چک کردن وضعیت نصب PHP
اکنون که PHP را نصب کرده اید، با ایجاد یک فایل تست و باز کردن آن در مرورگر می توانید وضعیت php سرور خود را چک کنید. ابتدا ویرایشگر متن نانو را نصب کنید.
sudo apt-get install nano
نانو یک ویرایشگر متنی در محیط لینوکس است. حالا دستور زیر را وارد کنید.
sudo nano /var/www/html/test.php
این دستور یک فایل test.php خالی را با ویرایشگر nano باز می کند که می توانید آن را ادیت کنید. اکنون متن زیر را در ویرایشگر نانو وارد کنید:
<؟ php phpinfo ()؛ ؟>
پس از وارد کردن قطعه کد بالا، کلیدهای Ctrl + X را فشار داده و سپس حرف Y را به نشانه تایید وارد کنید و ENTER را بزنید. این کار فایل شما را ذخیره می کند و از ویرایشگر خارج می شود. حالا آدرس زیر را در مرورگر خود باز کنید. دقت داشته باشید که آدرس آیپی خود را به جای بخش قرمز زنگ وارد کنید.
http: // <your_vps_ip_adress> /test.php
در این مرحله باید صفحه ای مشابه با تصویر زیر مشاهده کنید.
تابع phpinfo () که در داخل اسکریپت test.php قرار داید اطلاعات مربوط به PHP و تنظیمات آن را نمایش می دهد. برای حذف این فایل می توانید از دستور زیر کمک بگیرید:
sudo rm /var/www/html/test.php
نکته مهم: پس از بررسی تنظیمات، فایل تست را حذف کنید زیرا ممکن است به یک هکر در به دست آوردن اطلاعات مهم پیکربندی سرور کمک کند.
به همین سادگی موفق به نصب LAMP روی سرور مجازی با سیستم عامل اوبونتو شدید. 🙂