سلام دوستان؛
هر سیستم مدیریت محتوایی برای کارکد بهتر بخشی برای آپلود رسانه های مختلف مثل عکس، فیلم، صوت، فایل های pdf و… دارد. وردپرس نیز از این قانون تبعیت کرده و یک بخش رسانه ای دارد.هنگامی که وردپرس را نصب کنید آپلود کننده رسانه نیز همراه آن راه اندازی خواهد شد. این امر باعث می شود آپلود فایل روی هاست به صورت ساده تر انجام شود بدون اینکه به سرویس دهنده مشتریان FTP و یا فایل منیجر برای بارگذاری فایل ها نیاز داشته باشید. تمام فایل های رسانه ای که می خواهید در وبلاگ خود داشته باشید رامی توانید با کلیک کردن روی چند دکمه آپلود کنید. اما آپلود فایل در وردپرس نیز محدودیت های خاص خود را دارد. به عنوان مثال محدودیت حجم، محدودیت زمان آپلود، پسوندهای مجاز و… از جمله این مشکلات هستند اما افزایش حجم آپلود در وردپرس کار بسیار ساده ایست و در این آموزش از وب داده قصد داریم کلیه تنظیمات برای رفع محدودیت های مرتبط با آپلود فایل ها را با هم بررسی کنیم.
افزایش حجم آپلود در وردپرس
با تمام این تفاسیری که ذکر شد لازم به ذکر است که آپلود کننده رسانه وردپرس از PHP برای آپلود فایل ها به سرور استفاده می کند و متاسفانه یک محدودیت آپلود برای حداکثر اندازه فایل ها وجود دارد. شما می توانید حداکثر حجم آپلود فایل های خود را از طریق داشبورد وردپرس> رسانه> افزودن بررسی کنید. با بارگذاری مورد جدید می توانید جزئیات مرتبط را مشاهده کنید. مطابق با تصویر زیر می بینید که حداکثر حجم آپلود فایل ها روی 64 مگا بایت تنظیم شده است.
این محدودیت می تواند بسته به ارائه دهنده خدمات میزبانی متفاوت باشد (مثلا در در برخی میزبانی ها حداکثر حجم مجاز برای آپلود فایل ها 256 مگابایت است و باز هم با پیکربندی تنظیمات وردپرس می تواند به راحتی افزایش یابد. در اغلی موارد، حداکثر حد مجاز آپلود فایل برای کاربر معمولی وردپرس تا همین حد تعیین شده کافی است. اما اگر شما می خواهید یک فایل ویدئوی با کیفیت بالا یا یک سند PDF بزرگ که بیش از این حد است را آپلود کنید، به مشکل بر می خورید. تلاش برای آپلود فایل های بزرگتر باعث می شود که با خطایی مشابه تصویر زیر رو به رو خواهی شد مبنی بر: این فایل از حداکثر اندازه مجاز آپلود بزرگ تر است.
روش های مختلفی برای افزایش حجم آپلود در وردپرس وجود دارد و در این آموزش قصد داریم به بررسی تک تک آن ها بپردازیم تا این محدودیت رفع گردد و سقف مجاز آپلود افزایش یابد. به این صورت می توان فایل های حجیم را نیز بدون نیاز به دسترسی به ftp یا فایل منیجر روی هاست بارگذاری کرد.
پیش نیاز های افزایش حجم آپلود در وردپرس
قبل از شروع افزایش حجم آپلود در وردپرس به موارد زیر نیاز دارید تا بتوانید سقف مجاز آپلود را بنا بر نیاز خود افزایش دهید.
- دسترسی به کنترل پنل هاست (سی پنل/ دایرکت ادمین و یا…)
- دسترسی به داشبورد مدیریت وردپرس (یوزر نیم و پسورد وردپرس)
روش 1 – افزایش حداکثر اندازه آپلود از طریق فایل .htaccess
اکثر ارائه دهندگان میزبانی وب اجازه تغییر تنظیمات مختلف PHP از طریق فایل .htaccess را مجاز می دانند. بنابراین با تغییر مقدار php_value upload_max_filesize در فایل .htaccess می توانید حداکثر حد مجاز آپلود فایل در رسانه وردپرس را افزایش دهید.
ما در این آموزش برای تغییر مقادیر فایل .htaccess از فایل منیجر استفاده خواهیم کرد، اما با استفاده از سرویس گیرنده FTP نیز می توان از همین روش استفاده کرد.
- ابتدا به هاست خود وارد شوید.
- در دایکتوری اصلی (public_html) که وردپرس خود را نصب کرده اید به دنبال فایل .htaccess بگردید.
- هنگامی که فایل .htaccess را یافتید، آن را انتخاب کرده و روی آن راست کلیک سپس گزینه Edit را انتخاب کنید.به این صورت فایل برای ویرایش در دسترستان قرار می گیرد.
بعد از باز کردن فایل مذکور، باید کدهای زیر را به انتهای فایل اضافه کنید:
php_value upload_max_filesize 128M php_value post_max_size 128M php_value max_execution_time 300 php_value max_input_time 300
پس از انجام این کار، با فشار دادن نماد save در گوشه سمت چپ، تغییرات را ذخیره کنید.
روش 2 – پیکربندی فایل php.ini
این روش برای اشخاصی مناسب است که سیستم مدیریت محتوای وردپرس خود را در سرور مجازی میزبانی می کنند.برخی از ارائه دهندگان خدمات میزبانی مجازی اجازه ویرایش فایل php.ini را نمی دهند. اگر از میزبانی مجازی استفاده می کنید، با تیم پشتیبانی میزبانی خود تماس بگیرید و بررسی کنید که آیا می توانید تغییرات مورد نظر خود را در فایل php.ini اعمال کنید یا خیر.
اگر روش .htaccess برای شما کار نکرد و نتوانتسید فایل های حجیم خود را بارگذاری کنید، می توانید از طریق ویرایش فایل php.ini محدودیت آپلود فایل در وردپرس را برطرف کنید. با استفاده از فایل منیجر ، FTP یا حتی SSH (اگر قابلیت پشتیبانی داشته باشد) می توانید به انواع فایل و دایرکتوری های خود دسترسی پیدا کنید. بعد از آن فایل php.ini را در دایرکتوری روت خود جستجو کنید. اگر چنین فایلی را مشاهده نکردید، آن را ایجاد کنید و دستور زیر را در آن وارد کنید:
upload_max_filesize = 128M post_max_size = 128M max_execution_time = 300
پس از انجام این کار، تغییرات را ذخیره کنید و مجددا بخش رسانه های وردپرس را از طریق رجوع به مسیر رسانه -> افزودن چک کنید. احتمالا مشکل محدودیت حجم آپلود باید رفع گردد در غیر این صورت روش سوم را هم امتحان کنید.
روش 3 – تغییر حداکثر اندازه آپلود در cPanel
اگر ارائه دهنده میزبانی شما از cPanel استفاده می کند و اجازه می دهد تنظیمات پی اچ پی را تغییر دهید، به راحتی می توانید با مراجعه به کنترل پنل خود، حداکثر حجم مجاز آپلود فایل را افزایش دهید:
- از طریق سی پنل به هاست خود مراجعه کنید.
- به بخش software رجوع کنید.
- روی گزینه select php version کلیک کنید.
به این صورت به بخش تغییر تنظیمات php هدایت خواهید شد.
در صفحه باز شده مقادیر post_max_size و upload_max_filesize را ویرایش کنید. حجم مورد نیاز خود را می توانید وارد کنید.
برای ذخیره تغییرات روی دکمه save کلیک کنید.
روش 4 – تغییر در فایل wp-config.php
اگر هیچ کدام از روش های فوق موجب افزایش حجم آپلود در وردپرس نشد، راه دیگر برای افزایش محدودیت آپلود در وردپرس این است که قطعه کد زیر را به فایل wp-config.php سایت خود اضافه کنید. برای این منظور به هاست خود رجوع کرده، در دایرکتوری که وردپرس نصب شده به دنبال فایل مذکور بگردید، آن را باز کرده و کد زیر را اضافه نمایید:
define('WP_MEMORY_LIMIT', '128M');
پس از اتمام کار، wp-config.php باید شبیه این تصویر باشد:
موفق باشید. 🙂