پروتکل امن SSL چیست؟ همه چیز درباره SSL

SSL چیست ؟WHAT IS SSLپروتکل HTTP کاملا امن نیست و در معرض خطر قرار دارد. این بدان معنی است که مهاجمان می توانند اطلاعات حساس مانند داده‌های کارت های اعتباری، اطلاعات ورود به سیستم و… را سرقت کنند. اگر شما به عنوان کاربر به چنین سایتی مراجعه کنید حاضر هستید اطلاعات خود را وارد کنید؟ مسلما جواب منفی است چون هیچ کسی حاضر نیست اطلاعات خود را در یک وبسایت ناامن وارد کند! اینجاست که باید با SSL آشنا شوید! اما واقعا SSL چیست ؟

SSL چیست : گواهی نامه ای است که یک لایه امنیتی به داده ها اضافه می کند و داده ها را با پروتکل HTTPS و به صورت رمزگذاری شده منتقل می‌کند.

SSL چیست ؟

SSL مخفف عبارت (Secure Sockets Layer) و یک تکنولوژی امنیتی استاندارد برای رمزگذاری روی اتصال بین وب سرور و مرورگر است. پس از فعال سازی ssl تمام ترافیک رمزگذاری می شود و اطلاعات منتقل شده محفوظ باقی می مانند. SSL یک تکنولوژی استاندارد است و میلیون ها وب سایت برای تامین امنیت معاملات آنلاین خود از آن استفاده می‌کنند. خوشبختانه مرورگرها این قابلیت را پشتیبانی می‌کنند. برای اینکه یک اتصال رمزگذاری شده SSL داشته باشیم، باید به تهیه گواهی نامه SSL اقدام کنیم. این گواهی پس از فعال سازی از طریق نوار آدرس و آدرس وبسایت قابل شناسایی است.

SSL چیست ؟

چطور تشخیص دهیم که گواهی نامه SSL یک سایت فعال است یا خیر؟

اکنون که می‌دانید SSL چیست و چه کارکردی دارد باید با نحوه تشخیص آن در وب‌سایت‌ها نیز آشنا باشید. از لحاظ فنی، SSL یک پروتکل کاملا شفاف و صریح است وب‌سایت‌هایی که از گواهی نامه SSL استفاده می‌کنند دارای یک قفل سبزرنگ کنار نوار آدرس هستند همچنین اگر به آدرس آن ها دقت کنید می بینید که پروتکل HTTPS به جای HTTP نمایش داده می‌شود. مطابق با تصویر زیر:

SSL چیست ؟Difference_between_SSL_and_non-SSL

چرا به گواهی نامه SSL نیاز داریم؟چه مزایایی دارد؟

با توجه به اینکه بسیاری از معاملات روزمره و ارتباطات به صورت آنلاین رخ می‌دهد و همچنین برای جلب اعتماد کاربرانی که به وبسایت رجوع می‌کنند باید میزان امنیت را در سطح مطلوبی حفظ کرد. از این گواهی نامه به دلایل امنیتی استفاده می‌شود که در ادامه به معرفی و تشریح آن‌ها می‌پردازیم.

  1. رمزگذاری: برای اینکه داده‌ها با امنیت بالا و اطمینان خاطر منقل شوند.
  2. تأیید اعتبار و هویت: وقتی که گواهی نامه SSL فعال باشد می‌توان به هویت و اعتبار آن وب‌سایت مطئن‌تر شد.
  3. یکپارچگی داده‌ها: به کمک این گواهی نامه مطمئن می‌شوید که داده‌های درخواست شده یا داده‌های ارسالی واقعا با صحت و سلامت تحویل داده می‌شوند.

سه مورد ذکر شده از مهم‌ترین مزایای این گواهی نامه هستند. اکنون که متوجه شدید SSL چیست آن را بررسی و برای وب‌سایت خود فعال کنید. امیدواریم که این آموزش مفید واقع شده باشد. موفق باشید.  😉