صفحه فرود یا همان لندینگ پیج با یک هدف متمرکز طراحی شده است. این صفحات به عنوان Call to Action (CTA) نیز معروف هستند. ای صفحات با رویکری ساده اما هوشمندانه باعث رسیدن به هدف مورد نظر می شوند. صفحات فرود یا لندینگ پیج ها بهترین گزینه برای افزایش نرخ تبدیلات می باشند. برای درک کامل تفاوت بین یک صفحه فرود و سایر صفحات وب سایت خود، مانند صفحه اصلی و… باید تفاوت بین ترافیک جستجوی ارگانیک و ترافیک هدفمند را دریابید.
لندینگ پیج چیست؟
مقایسه کلی بین صفحات فرود و ارگانیک در مقایسه با ترافیک جستجوی پرداخت شده چیست؟ قبل از بررسی این سوال باید بدانید که برخی صفحات برای ترافیک پرداخت شده مانند Google Adwords طراحی شده اند. تصویر زیر یک صفحه از نتایج جستجو گوگل معمولی (SERP) را نشان می دهد که کاربر بعد از جستجوی عبارت مورد نظر در موتور جستجوی گوگل با آن مواجه خواد شد.
چهار مورد در حین جستجو به چشم می خورد:
- نتایج جستجو پرداخت شده: Google AdWords.
- نتایج جستجو پرداخت: خرید تبلیغات گوگل
- Snippetگوگل
- . نتایج جستجوی ارگانیک
نتایج جستجوی ارگانیک همان لینک های وب سایت های مختلفی است که Google در پاسخ به جست و جوی کاربر پیدا کرده و نمایش می دهد. بر همین اساس وب سایت ها در جستجوی ارگانیک قرار گرفته و ورودی هایی را دریافت می کنند. اما نتایج جستجوی پرداخت شده کاملا متفاوت هستند. برای تبلیغات پرداخت شده، شما می توانید مشخص کنید که کدام لینک نمایش داده شود. می توان مشخص کرد که صفحه اصلی یا یک لندینگ پیج نمایش داده شود در وقع تبلیغات حول محور صفحه مورد نظر می چرخد.
تفاوت بین صفحه اصلی و لندینگ پیج چیست؟
به تصویر زیر که یک صفحه اصلی و یک لندینگ پیج را نشان می دهد، دقت کنید. بخشهای نارنجی رنگ در هر تصویر نشان دهنده وجود لینک در صفحه است. همان طور که می بینید، صفحه اصلی (در سمت چپ) دارای 43 پیوند است، و صفحه فرود (در سمت راست) فقط دارای 1 پیوند است.
صفحه اصلی (سمت چپ) در مقابل صفحه فرود (راست)
در صفحات پرداخت شده داشتن لینک های کمتر موجب می شود که نرخ تبدیلات افزایش یابد چون تمرکز کاربر بر صفحه معطوف خواهد شد. به همین دلیل است که متخصص تبلیغاتی همیشه از یک صفحه فرود مستقل و اختصاصی به عنوان مقصد ترافیک تبلیغاتی خود و لندینگ پیج استفاده می کنند.
انواع مختلف صفحات فرود
دو نوع ساختار اساسی برای صفحات فرود وجود دارد از جمله:
صفحات فرود Call to Action که برای جمع آوری داده هایی از قبیل نام و آدرس ایمیل استفاده می شوند. این نوع صفحات فرود برای بازاریابی B2B مورد استفاده قرار می گیرند.
صفحاتی که به طور معمول برای تجارت الکترونیک مورد استفاده قرار می گیرند و یک دکمه ساده به عنوان Call to Action دارند. تصاویر زیر تفاوت بین یک صفحه فرود و یک صفحه فرود کلیکی را نمایش می دهد.
هدف از ایجاد یک صفحه فرود چیست؟
وب سایتها و کسب و کارهای آنلاین به طور کلی با ایجاد لندینگ پیج ها، سه هدف را دنبال میکنند:
- فروش مستقیم
- ایجاد مخاطب
- برقراری ارتباط
فروش مستقیم
تصور اکثرافراد از صفحات فرود، مربوط به وبسایتهای فروش محصولات یا خدمات است. اگر تا به حال در اینترنت چیزی خریده باشید، حتماً این صفحات به چشم شما خوردهاند. در تجارت الکترونیک، صفحه فرود مربوط به فروش مستقیم، معمولاً صفحۀ مربوط به یک محصول خاص است. صفحات رزرو صندلیهای سینما یا مشابه آن نیز نوعی صفحه فرود محسوب میشوند. هدف اصلی از ساخت این صفحات فرود، افزایش فروش است. برای افزایش بهره وری میتوانید:
- صفحات فرود خود را در سایر صفحات سایتتان تبلیغ کنید.
- آن ها را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.
- در هر بخشی که مد نظرتان است تبلیغات کنید تا ترافیک صفحه فرود افزایش یابد.
تصویر زیر یک مثال از یک لندینگ پیج اسن. هدفِ اصلی از ساخت صفحهی زیر این بوده که مخاطبان را به خرید این محصولات بهداشتی وادارد. طراحی صفحه کاملا ساده است و چندین دکمه فراخوان دارد.
جذب مخاطب جدید
این نوع صفحات به عنوان صفحاتِ جذب مخاطب هم شناخته میشوند. این نوع خاص از لندینگ پیج ها برای جمعآوری اطلاعات از بازدیدکنندگان طراحی شدهاند. هدفِ اصلی آنها هم به دست آوردن اطلاعاتِ شخصی مثل آدرس ایمیل، نام و نامخانوادگی و اطلاعات دیگری است که میتواند برای ارتباط بعدی با مخاطب مورد استفاده قرار گیرد.
فُرمهای موجود در صفحات لندینگ با هدف جذب مخاطب، معمولاً طولانیتر بوده و پر کردنشان نسبت به یک صفحه فروش مستقیم به زمان بیشتری نیاز دارد. این فُرمها ممکن است شامل بخشهایی باشند که مخاطب میتواند سلیقه، علایق و ویژگیهای شخصی خود را نیز در آنها وارد کند. صفحات جذب مخاطبی که طراحی میکنید باید برای بازدیدکنندگان آنقدر ارزشمند باشند که بتوانند نرخ تبدیل سایت شما را به صورت قابل توجهی افزایش دهند. این نوع از لندینگ پیج میتواند برای موارد زیر کاربرد داشته باشد:
- معرفی یک کتاب الکترونیکی رایگان
- ثبت نام در یک سمینار آنلاین
- راهنمایی
- ثبت نام در خبرنامه
تصویر زیر، مثال خوبی از این نوع صفحه فرود است.
برقراری ارتباط
این نوع از لندیمگ پیج ها که به آنها Click-through هم میگویند، به شما امکان میدهند بازدیدکنندگان را در مراحل مختلف کار همراهی کنید و جزء روشهای پیشرفته بازاریابی محسوب میشوند. این لندینگ پیج ها، ترکیبی از دو نوع فروش مستقیم و برقراری ارتباط هستند. هدف آنها هم هدایت افراد و تشویق آنها به حرکت در مسیر فروش است. این نوع از صفحات فرود، افراد را به صورت مستمر به کلیک کردن روی لینکهای جدید واداشته و آنها را در سایت نگه میدارند.
روش کار به این صورت است که وقتی مخاطبی وارد صفحه اول شما شده و از آنجا وارد صفحات بعدی میشود، به صورت خودکار و هدفمند از طریق لینکهای موجود، به مسیر فروش هدایت میشود. استفاده از این صفحات واقعاً جواب میدهد، مخصوصاً به این دلیل که تمامی افرادی که روی تبلیغات آنلاین یا صفحات اجتماعی شما کلیک نمیکنند، لزوماً آمادۀ خرید از شما نیستند و نیاز است اندکی جلوتر بیایند.
صفحات فرود Click-through به شما کمک میکنند افرادی را که وارد فرآیند بازاریابی شما شدهاند در نهایت به مشتری خود تبدیل کنید. این صفحات فرود با توجه کردن به علاقههای مشتری، نرخ تبدیل (Conversion Rate) را بالا میبرند. صفحات برقراری ارتباط، تلاش میکنند که مشتری را کم کم با محصول یا خدمت ارائه شده آشنا کرده و در مرحله آخر کار فروش را نهایی کنند.
نتیجهگیری نهایی
صفحات فرود یا Landing Page ها، صفحاتی هدفمند هستند که به منظور خوشآمدگویی به مخاطب، دعوت از او به انجام کاری یا معرفی یک محصول/خدمات خاص طراحی شدهاند. طراحی صحیح این صفحات، میتواند تاثیر فراوانی در ترافیک سایت یا افزایش فروش شما داشته باشد. امروزه استفاده از این صفحات به همراه CTA های مناسب، یکی از بایدها در جنبههای متفاوت تجارت الکترونیک است.